Allmän kurs inriktning: TEMA

Ansökan stängd
Skola:
Solviks folkhögskola
Plats:
Kåge - Västerbottens län
Längd:
Allmän kurs Tema
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=20844

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2024 - 6 jun 2025

Kontakt: Johanna Sehlstedt - kursföreståndare eller Emma Wikblad - SYV

Telefon: 0910-73 20 13

E-post:
johanna.sehlstedt@solviksfolkhogskola.se

Förutom de allmänna ämnena, läser vi på Allmän kurs med Temainriktning under 2 dagar/vecka samhällskunskap, naturkunskap, historia, psykologi och religion.

 

Istället för traditionella skolämnen läser vi på Allmän kurs temaområden i block. Där studerar vi verklighetsnära och strävar efter att förstå sammanhang mer än detaljer.

Vardagen är inte avgränsad i samhällskunskap, naturkunskap, religionskunska eller historia. Vi vill ge en helhetssyn på de områden som vi studerar och jobbar därför ämnesövergripande.

Vi tycker att det är viktigt att lära sig effektiva studiemetoder. Under temastudierna ingår projektarbeten där deltagarna själva bestämmer hur arbetet ska planeras och utföras.

De övriga 3 dagarna läser du:

Allmänna ämnen
Svenska 5 timmar, engelska 3 timmar, matematik 3 timmar och samhällskunskap 1 timme varje vecka. Du väljer nivågrupp efter dina tidigare kunskaper och färdigheter.

Valbara kurser
1-2 timmar/vecka väljer du själv vad du vill jobba med. Behörighetsläsning, egen träning eller musik.

Temainriktningen är behörighetsgivande och ger dig gymnasiekompetens och kan ge grundläggande behörigheter till högskolestudier.

Om du vill komma och se hur det är att studera på folkhögskola får du gärna komma på ett studiebesök hos oss på Allmän kurs. Kontakta Emma Wikblad - SYV - 0910-73 20 12 eller  Johanna Sehlstedt - kursföreståndare på Allmän kurs - 0910-73 20 13.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://solvik.fhsk.se/allman/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln

Solviks folkhögskola

Solviks Folkhögskola erbjuder studier i allmänna teoretiska ämnen, konst, musik, datorgrafik, kultur och kurser för seniorer. Skolan arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till en förbättrad livssituation.
Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Sv. kyrkan). Vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/