Musikalakademien

Profilkurs, Yrkesutbildning Strömbäcks folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år + 1 år påbyggnadsutbildning
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Ansökan är öppen! Musikalakademien är Sveriges nordligaste yrkesutbildning i Musikal. Musikalakademien utbildar musikalartister för den nordiska och internationella scenen sedan år 2000.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årigt gymnasium eller motsvarande, audition.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022

Kostnader: Basavgift på 1995 kr/termin + tilläggsavgift på 11500 kr/år. Se mer information om avgifter på utbildningens hemsida.

Kontakt: Johanna E Hansson

E-post:
johanna.edlund@strombacksfolkhogskola.se

De tre uttrycksformerna musik, dans och teater har lika stort värde i sig och tränas separat, men utbildningens primära målsättning är att förena dem till en ny konstform – musikalen.

För att kunna uppnå detta mål har vi, förutom ett fast lärarlag som finns på skolan varje dag, ett gästlärarsystem där du som student får möta professionella artister och pedagoger från Norden och Europa. Delar av utbildningen sker på engelska.

En klass vart tredje år

Musikalakademien antar endast en klass vart tredje år. Det betyder att Musikalakademiens lärarlag endast arbetar för dig och din klass och att du som studerar hos oss har vårt fulla fokus under dina år hos oss. Vi tror att det är viktigt att bli sedd och hörd, inte bara som student utan också som människa.

Kompetent och hållbar – som kollega och artist

På Musikalakademien läggs stort fokus på musikalartistens hantverk. Du ska bli kompetent och hållbar i musikalens olika discipliner och kunna sätta samman dem till en helhet. Hos oss utvecklar du också ditt kollegiala arbete, din samarbetsförmåga och ditt förhållningssätt mot andra. Du lär dig att arbeta med dina individuella mål, dina rutiner och att förhålla dig på ett hälsosamt sätt mentalt inför yrkesrollen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/musikalakademien/

Fler kurser inom: Musik Musikteater Teater Musikal

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln