Musikalakademien

Ansökan stängd
Skola:
Strömbäcks folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
+ 1 år påbyggnadsutbildning
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årigt gymnasium eller motsvarande, audition.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022

Kostnader: Basavgift på 1995 kr/termin + tilläggsavgift på 11500 kr/år. Se mer information om avgifter på utbildningens hemsida.

Kontakt: Johanna E Hansson

E-post:
johanna.edlund@strombacksfolkhogskola.se

Ansökan är öppen! Musikalakademien är Sveriges nordligaste yrkesutbildning i Musikal. Musikalakademien utbildar musikalartister för den nordiska och internationella scenen sedan år 2000.

De tre uttrycksformerna musik, dans och teater har lika stort värde i sig och tränas separat, men utbildningens primära målsättning är att förena dem till en ny konstform – musikalen.

För att kunna uppnå detta mål har vi, förutom ett fast lärarlag som finns på skolan varje dag, ett gästlärarsystem där du som student får möta professionella artister och pedagoger från Norden och Europa. Delar av utbildningen sker på engelska.

En klass vart tredje år

Musikalakademien antar endast en klass vart tredje år. Det betyder att Musikalakademiens lärarlag endast arbetar för dig och din klass och att du som studerar hos oss har vårt fulla fokus under dina år hos oss. Vi tror att det är viktigt att bli sedd och hörd, inte bara som student utan också som människa.

Kompetent och hållbar – som kollega och artist

På Musikalakademien läggs stort fokus på musikalartistens hantverk. Du ska bli kompetent och hållbar i musikalens olika discipliner och kunna sätta samman dem till en helhet. Hos oss utvecklar du också ditt kollegiala arbete, din samarbetsförmåga och ditt förhållningssätt mot andra. Du lär dig att arbeta med dina individuella mål, dina rutiner och att förhålla dig på ett hälsosamt sätt mentalt inför yrkesrollen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/musikalakademien/

Fler kurser inom: Musik Musikteater Teater Musikal

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/