Pastors- och ledarskapsprogrammet, PLP

Profilkurs, Yrkesutbildning Umeå folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  4 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) är ett ledande centrum för teologisk undervisning, reflektion och forskning, som kan ge konstruktiva bidrag till samtidens utmaningar för såväl kyrka som samhälle. Huvudmän för skolan är Pingst – Fria församlingar i samverkan, Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för högskolestudier, samt rekommendation från församling.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Ulf Dagerbrant

E-post:
ulf.dagerbrant@altutbildning.se

Det fyraåriga pastors- och ledarprogrammet är för dig som inriktar dig på tjänst som pastor, församlingsledare eller missionsarbetare. Utbildningen är en gedigen teologisk ledarutbildning där du får kombinera teologiska ämneskunskaper med kontinuerlig ledarträning och mentorskap i församlingsmiljö. Utbildningen kan läsas i sin helhet på sex olika studieorter. Genom att hela utbildningen sker i samverkan mellan folkhögskolor och högskola kombineras lärande och pedagogik från de båda skolformerna. Hela programmet ligger på akademisk/eftergymnasial nivå.

Programmet omfattar kurser inom bibelkunskap och bibelteologi, systematisk teologi och etik, kyrkohistoria, mission, religions- och samtidskunskap, själavård, ledarskap, förkunnelse och undervisning, diakoni, församlingsliv mm. Det samlade navet genom de fyra åren är församlingsledarkurserna som integrerar teologiska kunskaper med församlingsliv, personlig utveckling och yrkes- och ledarträning.

Under det tredje året kan du välja en bibelvetenskaplig, interkulturell, internationell eller social-diakonal profil. Läs mer om programmet på https://altutbildning.se/.

Välkommen att söka till pastors- och ledarprogrammet på Akademi för Ledarskap och Teologi!

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.altutbildning.se

Umeå folkhögskola

Umeå Folkhögskola (tidigare Dalkarlså folkhögskola) finns på ett flertal orter Umeå – Lycksele och Örnsköldsvik. Här får du möjlighet att läsa och växa som människa i en trivsam och kreativ miljö. Undervisningen utgår ifrån dina intressen och förkunskaper och det är i gruppens samlade erfarenheter som vi möts till samtal och lärande. Vi erbjuder det du behöver för vidare studier på grund-, gymnasie- och högskolenivå. På skolan finns många olika kurser, allt ifrån teologi- och transport- till språkkurser på olika nivåer. Denna blandning berikar alla.

Läs mer om skolan

Postadress:
Umeå folkhögskola
Ekonomstråket 11
907 30 Umeå

Telefon: 090-503 00
E-post: info@umeafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.umeafolkhogskola.se/