Skola:
Ålsta folkhögskola
Plats:
Fränsta - Västernorrlands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Hälsa för livet. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Hälsa för livet. Antagning sker via intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Läsårsbaserad serviceavgift om 1700 kr/termin. I serviceavgiften ingår försäkring, gymkort, studiebesök, träningsmaterial samt mat i undervisningen.

Kontakt: Hannah Berglund

E-post:
hannah.berglund@rvn.se

Behöver du inspiration och en hjälpande hand för att ta tag i dåliga vanor som tagit över ditt liv? Behöver hitta vägar och verktyg för att nå in i arbetslivet igen eller bli motiverad till studier?

Fokus på din hälsa och personliga utveckling

Kursen Hälsa För Livet är en distanskurs för dig som under ett läsår vill jobba med din hälsa och med din personliga utveckling. Du kommer under året att få djupdyka i ämnet och stärka både din egna hälsa samt öka din kunskap inom området. Under kursen kommer du att få de verktyg du behöver för att må bra och hitta just din balans. Du kommer genom samtal, träning, kostrådgivning och mental träning att få hjälp med att nå dina mål och få med dig den kunskap och de verktyg som krävs för att sedan kunna fortsätta må bra på egen hand.

Kursen vänder sig till dig som

  • Vill jobba med både din fysiska och psykiska hälsa
  • Fastnat och inte riktigt vet hur du ska ta dig vidare
  • Vill öka din motivation samt din kunskap inom området hälsa
  • Vill ha möjlighet att kunna läsa in något av dina betyg samtidigt som du får möjlighet att ägna tid till träning och självutvecklande aktiviteter (ej obligatoriskt att läsa in betygen men möjligheten finns)
  • Har varit sjukskriven och är på väg tillbaka till arbetslivet

Regelbunden fysisk och mental träning samt kostlära

Under kursens gång kommer du ha ett program för att träna regelbundet och vid de fysiska träffarna får du tillsammans med andra testa olika aktiviteter för att hitta det som passar just dig. Du kommer att få grundläggande kunskaper inom kost, fysiologi och anatomi. Stor vikt kommer att läggas på den inre hälsan, och du kommer få med dig verktyg för att hantera bl.a. stress, oro och sömnproblematik. Denna kurs är kort och gott till för dig som söker en långsiktig livsstilsförändring och som behöver tid till att fokusera på dig själv och ditt mående.

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Ålsta folkhögskola

Vi finns på två orter, i Fränsta och i Sundsvall. Skolans idé och inriktning är att erbjuda en studiemiljö som utgår från individens förutsättningar, där du får möjlighet att växa och utvecklas såväl som människa som inom dina studier. 

De flesta som studerar i Fränsta bor också på skolans internat. Det är trivsamt och man blir som en familj av att dela boende med andra deltagare.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ålsta folkhögskola
Fränstavägen 209
841 72 Fränsta

Telefon: 0691-66 14 00
E-post: alsta.fransta@rvn.se
Webbadress: http://www.alsta.nu/