Allmän kurs – språkstöd

Ansökan stängd
Skola:
Tärna folkhögskola
Plats:
Sala - Västmanlands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda och ha SFI-C eller motsvarande kunskaper i svenska. Utbildningen kan ge behörighet till yrkeshögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1500 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor.

Kontakt: Andreas Rosén

Telefon: 0224-583 00

E-post:
andreas.rosen@regionvastmanland.se

Studierna bedrivs på heltid och kurslängden är 2 år med möjlighet till förlängning vid behov. Vi fokuserar på få ämnen per termin, särskilt svenska och samhällskunskap.

Vi vill gärna hjälpa dig komma in i samhället så fort det bara går, så att du kan få fortsätta studera eller arbeta med det som ligger dig varmt om hjärtat.

Allmän kurs Språkstöd är för dig som har ett annat modersmål än svenska. Du studerar på heltid under 2 år där vi fokuserar på svenska, engelska och matematik. Känner du att kursen behöver göras i ett lugnare tempo förlängs bara studietiden. Istället för klasslärare har du en mentor som kan svara på frågor och funderingar som rör dina studier. Efter kursen kan du söka vidare till Allmän kurs på högskoleförberedande nivå med möjlighet till högskole- och yrkeshögskolebehörighet.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

INTERNAT

Här på Tärna finns ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!
Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/allman-kurs-sprakstod/

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/