IT-pedagog - distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Tärna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

En 1-årig heltidsutbildning på distans.

Utbildningen förbereder dig för ett yrke som pedagog och utbildare inom informations- och kommunikationsteknikområdet för såväl individer som grupper.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda. 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande. Arbetslivserfarenhet önskvärd eller utbildning som kan bedömas likvärdig. Personlig intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1500 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter, samt kostnad för litteratur på ca 2000 kr. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor.

Kontakt: Tommie Karlsson

Telefon: 0224-58300

E-post:
tommy.karlsson@regionvastmanland.se

Drivs du av att lära andra och samtidigt älskar teknik och datorkunskap? Grattis, här är utbildningen för dig!

Du studerar på distans under 1 år med tio sammankomster på skolan (fredag-lördag, en gång i månaden). Utbildningen vänder sig till dig som vill höja kompetensen inom de mest använda IKT-områden och som är intresserad av att exempelvis lösa IT-frågor i en arbetsgrupp. Efter utbildningen kan du åta dig uppdrag som IT-utbildare inom företag, kommun eller i egen verksamhet. Den här utbildningen ger dig även god kunskap och förberedelse till om du vill fortsätta med högskolestudier.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/it-pedagog/

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/