Vårdbiträde / undersköterska

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Tärna folkhögskola
Plats:
Sala - Västmanlands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskola eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska. Meriterande är arbetslivserfarenhet. Lägsta ålder är 20 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Terminsavgift på 1 800 kr/termin. I avgiften ingår kopieringsmaterial, internet, studie- och kulturresor och vissa gemensamma måltider.

Kontakt: Anna Hornacek

Telefon: 0224-583 00

E-post:
anna.hornacek@regionvastmanland.se

Söker du ett arbete som känns meningsfullt? Vill du arbeta med att hjälpa andra människor? Då kan yrkesutbildningen till vårdbiträde och undersköterska vara något för dig. 

På denna utbildning får du studera samtliga ämnen som krävs för att få en yrkesexamen till undersköterska inom vård och omsorg på fyra terminer.
Eller så studerar du kortare tid och väljer att utbilda dig till vårdbiträde på två terminer.

Enligt arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter både nu och i framtiden att få ett jobb för den som har en utbildning inom hälso- och sjukvård/vård och omsorg.

Vi gör en individuell kursplan där var och en läser utifrån sina tidigare studier och erfarenheter. Kursen är i grunden heltidsstudier på skolan. Kursen kommer att formas utifrån deltagarnas behov.

Vårdbiträde

https://tarna.fhsk.se/wp-content/uploads/2022/04/Vardbitrade-800-poang-giltigt-from-210701.pdf

Undersköterska

https://tarna.fhsk.se/wp-content/uploads/2022/04/Underskoterska-1500-poang-from-210701.pdf

Vi är certifierade av Vård- och Omsorgscollege

Certifieringen innebär att vi ingår i en samverkan vilket är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg.

Vård och omsorg

  

Bo på folkhögskolans internat

Vill du komma ett steg närmare eget boende eller bara få uppleva folkhögskolelivet fullt ut? Har du långt att pendla? Här kan du bo på internat. På Tärna folkhögskola ligger internatet i skolans gröna park.

Här bor du i enkelrum med egen toalett och dusch, antingen i Östergård eller i Västergård. Rummen är möblerade så det enda du behöver ta med dig är det där lilla extra för att göra rummet till ditt. Varje hus har gemensamma möblerade utrymmen som kök, matrum och vardagsrum. Du har också tillgång till tvättmaskin och torktumlare.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tarna.fhsk.se/yrkeskurser/vardbitrade-och-underskoterska/

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/