• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Vill du arbeta med att få medmänniskor att må bra genom att lösa upp deras stela muskler eller kunna erbjuda en stunds total avkoppling? 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Fyllt 18 år det kalenderår du börjar studera Kunskap i svenska motsvarande minst SFI C-nivå 3-årigt gymnasium eller motsvarande Fullständigt kursintyg från Hälsoinspiratörsutb. eller likvärdig utbildning Genomfört minst 30 st helkroppsmassagebehandlingar

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: 3360 kr/termin tillkommer för material, skolaktiviteter samt viss kostnad för litteratur. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd på eftergymnasial nivå från CSN

Kontakt: Jenny Jogensjö

Telefon: 0224-583 00

E-post:
jenny.jogensjo@regionvastmanland.se

Kursen är en påbyggnadsutbildning till vår 1-åriga utbildning Hälsoinspiratör eller motsvarande. Du pluggar heltid 17 veckor på höstterminen. Kursen innehåller ett antal lärarledda lektionstimmar, 2–3 dagar varje vecka. Du har även praktik hos oss en eftermiddag/kväll om 3 timmar under 10 veckor, där du får möjlighet att praktisera dina färdigheter och där du vid behov har tillgång till våra kunniga handledare/lärare.

Efter avslutad och godkänd massörutbildning blir du diplomerad massageterapeut och certifierad massör och kan arbeta i terapeutteam på klinik, som massör på spa-anläggning och gym eller som egen företagare. Kursen är i samarbete med Branschrådet Svensk Massage (BSM) och undervisande personal kommer från Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar. 

Bo på Folkhögskolans internat

Har du långt att pendla eller vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut?

På Tärna folkhögskola ligger internatet i skolans gröna park. Här bor du i enkelrum med egen toalett och dusch, antingen i Östergård eller i Västergård. Varje hus har gemensamma möblerade utrymmen som kök, matrum och vardagsrum. Du har också tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Rummen är möblerade så det enda du behöver ta med dig är det där lilla extra för att göra rummet till ditt.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursinnehåll

På kursen Massör ingår följande ämnen:

 • Anatomi
 • Journalföring
 • Terapeutisk stretching
 • Undersökningsteknik
 • Praktisk och teoretisk tentamen
 • Praktik
 • Certifieringsprov
 • Massageteknik och triggerpunktsbehandling
 • ABC

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/yrkeskurser/massor/

Fler kurser inom: Massage

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln