Diplomerad Stresspedagog - distans

Ansökan stängd
Skola:
Tärna folkhögskola
Plats:
Sala - Västmanlands län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årigt gymnasium eller liknande Arbetslivserfarenhet och/eller grundläggande studier inom relevant område är önskvärt. T ex kan du ha gått en hälsoutb. på någon av landets folkhögskolor, läst en fristående kurs eller arbetat med människor i dessa frågor

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 31 maj 2024

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen är gratis. Vi tar ut en terminsavgift på 1800 kr, i denna ingår visst material och skolgemensamma aktiviteter. En kostnad på ca 2000 kr tillkommer sedan för kurslitteratur samt olika aktiviteter kopplade till utbildningen.

Kontakt: Emma Tigerdahl

Telefon: 0224-583 00

E-post:
emma.tigerdahl@regionvastmanland.se

Har du ett genuint intresse för hälsa? Vill fördjupa dina kunskaper inom stresshanteringsområdet? Vill du hjälpa andra att hitta verktyg för återhämtning?

Studera till Stresspedagog på distans

Du studerar en termin på heltid. Utbildningen är på distans med närträffar två dagar/månad. Efter avslutad utbildning till Diplomerad Stresspedagog kommer du kunna handleda, organisera och analysera hälsofrämjande åtgärder på individ- och gruppnivå inom området stresshantering. Du kommer även att kunna lära ut olika former av återhämtningsverktyg och inspirera till att göra livsstilsförändringar för en bättre hälsa. Du kan använda utbildningen som en grund för att läsa vidare inom hälsoområdet eller starta eget företag. När du genomfört utbildningen får du ett diplom som intygar att du varit närvarande samt visat de kunskaper som krävs.

Närträffar på skolan

En gång per månad har vi närträffar på plats på Tärna folkhögskola alltid torsdag och fredag, förutom sista tillfället som är onsdag, torsdag, fredag:

v.2       11-12/1
v.6       8-9/2
v.10     7-8/3
v.15     11-12/4
v.18     2-3/5
v.22     29-31/5

Mellan träffarna kommer du att få uppgifter som du gör på distans. Du har möjlighet att få handledning digitalt med lärare på kursen, men du bör vara förberedd för att klara självständiga studier. 

Du kommunicerar mellan träffarna med lärare och övriga deltagare via Google Classroom. 

Närträffarna är en viktig del av utbildningen. Där möts vi och har praktiska övningar, diskuterar och utbyter erfarenheter och kunskaper inom hälsofrämjande arbete och stresshantering. Det bidrar till såväl personlig utveckling som en trygghet i att arbeta med stresshantering och hälsa.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

På utbildningen till Diplomerad Stresspedagog lär du dig mer om:

  • Synen på hälsa – då och nu
  • Personlig utveckling
  • Hjärnans anatomi och fysiologi
  • Tecken och reaktioner på stress
  • Verktyg och metoder för vägledning
  • Återhämtningsverktyg (till exempel mindfulness, fysiska aktiviteter, praktiska övningar med mera)
  • Fördjupningsarbete
  • Praktik
  • Yrkesmöjligheter

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tarna.fhsk.se/yrkeskurser/stresspedagog/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/