Angered författarskola- Processen, projektår

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Angered folkhögskola
Plats:
Angered - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ansöker med ett arbetsprov och ett personligt brev. Arbetsprovet ska innehålla utdrag ur den text du önskar arbeta med under året (5-10 sidor) samt ett brev där du beskriver vad ditt arbetsprov är en del av och vad du vill med det.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2024 - 4 jun 2025

Plats för kursen: Kultivatorgatan 3, Angered Centrum

Kostnader: 1000 kr (bekostar studiebesök, deltagarförsäkring, klassuppsättningar av läromedel m.m). Kursen är inte studiemedelsberättigad.

Kontakt: Jesper Brygger

Telefon: 031-48 34 44

E-post:
jesper.brygger@angeredfhsk.se

Kursen riktar sig till dig som håller på med ett längre skrivprojekt eller precis står inför ett sådant arbete. 

Bredda och fördjupa ditt kunnande om skrivprocessen, få ökad förståelse för helhet, strukturering och litterär komposition och utveckla din förmåga att resonera kring skrivande och läsande.

Reflektion och samtal kring skrivprocessen är centrala under kursen. Alla deltagare skriver på varsitt längre, individuella projekt. Kursen består av läsning av varandras texter, textsamtal, egen skrivtid, lärarledda seminarier samt individuell handledning.

Kursen riktar sig till dig som håller på med ett längre skrivprojekt eller precis står inför ett sådant arbete. Du har skrivit ett tag, du har tidigare erfarenhet från att arbeta med textsamtal från Angered Författarskolas grundår eller från liknande sammanhang. Men viktiga är att du som söker har en klar idé om ett eget litterärt projekt och att du vill utveckla det i samtalet med andra i samma situation. 

I centrum för kursen står det egna arbetet med ett längre litterärt projekt: det kan vara en diktsamling, roman, novellsamling, prosalyrik, essäer eller andra valfria hybridformer.

ANSÖKAN:
Du ansöker med ett arbetsprov och ett personligt brev.

Arbetsprovet ska innehålla utdrag ur den text du önskar arbeta med under året (5-10 sidor), och ett brev där du beskriver vad ditt arbetsprov är en del av och vad du vill med det. I det personliga brevet berättar du om hur och varför läsande och skrivande är angeläget i ditt liv, vilka texter som är betydelsefulla för ditt skrivande och varför den här utbildningen kan gynna din skrivande praktik.

FORM:
Kursen består av sju fysiska träffar över vår- och höstterminen 2024/25.
Varje träff kommer att ligga en fredag ​​​​eftermiddag och en lördag som hålls på Angered Författarskola i Angered Centrum.

Det är obligatoriskt att medverka på plats. Utöver träffarna måste du mellan träffarna skriva på ditt eget projekt samt läsa dina kurskamraters texter, samt sätta tid av för individuell handledning.

NÄR:
Höstterminen 2024 (fredagar kl 14-17, lördagar kl 9-16)
*v 36: 6-7 september
*v 42: 18-19 oktober
*v 48:  29-30 november

Vårterminen 2025
*v 4: 24-25 januari
*v 9:  28 feb-1 mars
*v 15: 11-12 april
*v 20:  16-17 maj

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://angeredfolkhogskola.se/processenprojektår

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Biografi

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Angered folkhögskola

Behöver du bli behörig för vidare studier? Träna svenska? Ta tag i den där drömmen om att skapa, fördjupa ditt intresse? Skapa en framtid?

Läs mer om skolan

Postadress:
Angered folkhögskola
Box 2107
424 02 Angered

Besöksadress: Hammarkulletorget 61

Telefon: 031-48 34 44
E-post: info@angeredfhsk.se
Webbadress: http://www.angeredfolkhogskola.se/