Musikkurs: The Music College

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Angered folkhögskola
Plats:
Angered - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Från 18 år. Du behöver inte ha fullständig gymnasiebehörighet (du får företräde till folkhögskolans gymnasiekurser om du vill läsa upp allmänna ämnen) men även till utövande musiker och artister som vill bli stärkta i sitt fortsatta yrke.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2024 - 4 jun 2025

Plats för kursen: Kurslokal i Angered Centrum, Högaffelsgatan 12, 424 65 Angered (Kulturatoms lokaler)

Kostnader: 1500 kronor per termin som används till att delvis bekosta studiebesök, deltagarförsäkring, klassuppsättningar av läromedel med mera.

Kontakt: David Bäck

Telefon: 0737-14 78 39

E-post:
david.back@angeredfhsk.se

Vill du verka som musiker, artist, producent eller kompositör i framtiden? 

The Music College är en musikkurs där du får utveckla din musik och lära dig av proffs inom din egen musikstil; en kvalitetsutbildning som kulturellt och konstnärligt breddar bilden av musikutövande och musikskapande. För dig som till exempel håller på med elektronisk musik, hip-hop, RnB, folk- och världsmusik, singer/songwriter, pop, rock och hårdrock eller som spelar, sjunger och/eller gör egna låtar.

Studierna fokuserar på ensemblespel och på den kreativa delen av musikskapande och musikproduktion i grupp. Du får möjlighet att bredda ditt musikaliska kunnande och förbereda dig att söka högre musikutbildning, om du vill det. 

Laptopen har en central plats i undervisningen, du börjar antingen från början eller du utvecklar dig från den nivå du befinner dig på.Vi coachar dig i ditt eget musicerande och du får grundläggande färdigheter i musikteori.

Därutöver ingår inspelningsprojekt, konserter, möten med spännande musiker och artister samt kortare instrumental- eller sångkurser efter behov.

Kursen anordnas av oss tillsammans med Högskolan för scen och musik. Undervisningen äger rum i Angereds centrum samt på Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Studentboende för deltagare på The Music college att söka!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du skall behärska musikproduktion, komposition, arrangering och text. Även att du ska ha en inblick i musikbranschens struktur, villkor och rättigheter.

Målet är att utbilda självständiga musiker, artister, producenter och kompositörer som kan verka professionellt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.angeredfolkhogskola.se/themusiccollege

Fler kurser inom: Musik

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

Angered folkhögskola

Behöver du bli behörig för vidare studier? Träna svenska? Ta tag i den där drömmen om att skapa, fördjupa ditt intresse? Skapa en framtid?

Läs mer om skolan

Postadress:
Angered folkhögskola
Box 2107
424 02 Angered

Besöksadress: Hammarkulletorget 61

Telefon: 031-48 34 44
E-post: info@angeredfhsk.se
Webbadress: http://www.angeredfolkhogskola.se/