Allmän linje med feministisk profil - distans

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Kvinnofolkhögskolan
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Allmän linje distans med feministisk profil är en utbildning för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete och är intresserad av feminism och mänskliga rättigheter.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver vara minst 18 år och färdig med grundskolan och ha gått minst ett år på gymnasiet. Om du har svenska som andra språk så behöver du vara klar med Sva1. Vi behandlar din ansökan först när tidigare betyg har skickats in.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 500 kr

Kontakt: Gunilla Halvarsson

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
gunilla.halvarsson@kvinnofolkhogskolan.se

Allmänt

Studierna sker mestadels på dagtid men kvällstid kan förekomma. Lärare och deltagare har webbseminarier enligt schema.

Vid kursstart får du en inledande introduktion i den webbplattform som används på kursen. Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon. Webbseminarierna är obligatoriska.

Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Studierna ges på helfart, men möjlighet till halvfart finns. Tillsammans med din studiehandledare planerar du
dina ämnen och din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du bör ha motsvarande minst ett års studier på gymnasiet klart.

Kursen kräver god studieförmåga och självständighet. Du ingår i olika studiegrupper som du träffar i webbseminarier varje vecka. Kvinnofolkhögskolan är drogfri och det gäller även distanskursernas alla webbseminarier. Den feministiska profilen påverkar på olika sätt innehållet i alla ämnen.

Skolträffar och webbseminarier

När skolan anordnar något gemensamt t.ex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in.

Studietakt

För att få ett slutomdöme måste du ha studerat minst ett år hos oss på heltid. Lägre studietakt innebär längre studietid.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskilda behörigheter kan i vissa fall ges.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/distans-gymnasieniva-med-feministisk-profil/

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå, kurser inriktade på feministiska studier och olika temakurser. Gemensamt för all undervisning är att den har genusperspektiv.

All verksamhet är religiöst och partipolitiskt obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/