Allmän linje med feministisk profil - distans

Ansökan stängd
Skola:
Kvinnofolkhögskolan
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver vara minst 18 år och färdig med grundskolan och ha gått minst ett år på gymnasiet. Om du har svenska som andra språk så behöver du vara klar med Sva1. Vi behandlar din ansökan först när tidigare betyg har skickats in.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 500 kr

Kontakt: Gunilla Halvarsson

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
gunilla.halvarsson@kvinnofolkhogskolan.se

Allmän linje distans - feministisk profil, är en utbildning för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier/arbete och som är intresserad av feminism och mänskliga rättigheter.

Allmänt

Studierna sker mestadels på dagtid men kvällstid kan förekomma. Lärare och deltagare har webbseminarier enligt schema.

Vid kursstart får du en inledande introduktion i den webbplattform som används på kursen. Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon. Webbseminarierna är obligatoriska.

Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Studierna ges på helfart, men möjlighet till halvfart finns. Tillsammans med din studiehandledare planerar du
dina ämnen och din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du bör ha motsvarande minst ett års studier på gymnasiet klart.

Kursen kräver god studieförmåga och självständighet. Du ingår i olika studiegrupper som du träffar i webbseminarier varje vecka. Kvinnofolkhögskolan är drogfri och det gäller även distanskursernas alla webbseminarier. Den feministiska profilen påverkar på olika sätt innehållet i alla ämnen.

Skolträffar och webbseminarier

När skolan anordnar något gemensamt t.ex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in.

Studietakt

För att få ett slutomdöme måste du ha studerat minst ett år hos oss på heltid. Lägre studietakt innebär längre studietid.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskilda behörigheter kan i vissa fall ges.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/distans-gymnasieniva-med-feministisk-profil/

Jag lärde jag mig att vara den person jag faktiskt är

Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/