Skriv ditt liv – skrivkurs på distans

Ansökan stängd
Skola:
Ljungskile folkhögskola
Plats:
Ljungskile - Västra Götalands län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: inga

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Jan Lindvall

E-post:
jan.lindvall@ljungskile.org

Kursen ger verktygen att skriva en självbiografi, porträtt eller om hembygden för publicering i bokform eller e-bok och blogg. Ta släktforskningen ett steg till och sätt din livshistoria på pränt. 

Från research till färdigt manus och publicering

Du släktforskar och har material för publicering? Eller planerar att intervjua en anhörig för en biografi? Kanske funderar du på att skriva dina egna memoarer eller dokumentera din hembygd? Eller du har bara en stor skrivklåda och vill utveckla skrivandet och hitta vägar för publicering. I så fall är det här en utbildning för dig.

Målgrupp

Kursen vänder sig till Dig som släktforskar och söker former för publicering och dokumentation. Det är en kurs för dig som tänker skriva om uppväxten, arbetslivet, barn och barnbarn eller berätta historien om ditt livs resa eller skriva texter till dina bilder.

Kursupplägg

Kursen ger verktygen för att intervjua, skriva porträtt, gestalta personer, historiska händelser och platser i reportagets form. Vi skriver, diskuterar texter, dramaturgi, intervju och gestaltning och hämtar inspiration från journalistikens arbetsmetoder.

Efter skrivprojekten, textseminarier och respons ger kursen en introduktion till hur texterna kan publiceras i bokform eller på digitala plattformar som e-bok och blogg.

Kursen innehåller också ett moment där du kan bolla och arbeta med ett eget skrivprojekt.

Lärare

Jan Lindvall – kursledare. Har handlett skrivarkurser på distans i 15 år. Journalist och författare, initiativtagare till Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola.

Jan Olov Nilsson – gästföreläsare. Journalist, släktforskare och författare. Har skrivit och publicerat flera böcker om sin släkt i Värmland och USA. Har en bakgrund på Sveriges radio och SVT.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.ljungskile.org/utbildningar/skrivdittliv/

Fler kurser inom: Skriva Reportage Biografi

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens. Vi vill ge utrymme för funderingar över livet och samhället. Respekt för andras åsikter är viktigt. Skolans profil är kultur, livsåskådning och globala frågor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/