Ljungskile folkhögskola

Skolans profil är globala frågor, kultur och livsåskådning. Skolan vill ge utrymme för funderingar över livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Det varierade utbudet av kurser skapar en miljö präglad av musik, teater, film etc. Vi har en fantastisk utsikt över Ljungskileviken och högt i tak i skolsamhället. Tillgång till sporthall och kapell. Nära till skog, sjö och hav ger rika möjligheter till friluftsliv. Täta kommunikationer till Uddevalla och Göteborg. Cirka 250 studerande.

Förutom de långa kurserna erbjuder vi en terminskurs på distans i journalistiskt skrivande. Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) är också en del av vår verksamhet.

Ljungskile med ca 3.500 invånare ligger vid en havsvik innanför Orust, drygt 6 mil norr om Göteborg och två mil söder om Uddevalla. Täta turer med buss eller tåg till Uddevalla och Göteborg. I Ljungskile centrum finns post i butik, apotek, livsmedelsaffärer, restauranger, pizzerior, kaféer, frisörer, optiker med mera. Folkhögskolan nås efter 10 minuters promenad från Ljungskile buss- och tågstation.

Ovanför folkhögskolan finns en skogsklädd bergsplatå med promenadstigar och småsjöar. Nedanför ligger havsviken med båt- och badliv. Ljungskile har ett rikt förenings- och idrottsliv – med bland annat fotbollslag i Superettan säsongen 2016/17.

Se folkhögskolans läge på detaljerad karta

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Folkhögskolan har viss anpassning för personer med funktionsnedsättning.

Hitta hit

Postadress:

459 80 Ljungskile

Besöksadress:
Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00

E-post:
folkhogskola@ljungskile.org

Webbadress:
www.ljungskile.org

Huvudman:
Stiftelsen Ljungskile folkhögskola, bildad av organisationerna KFUM-KFUK, Göteborgs Räddningsmission och Föreningen Sankt Lukas Göteborg

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 90 bäddar

Nyheter från Ljungskile folkhögskola