Allmän kurs | Miljö, etik & samhälle

Ansökan stängd
Skola:
Nordiska folkhögskolan
Plats:
Kungälv - Västra Götalands län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: 2400 kr (allmänna kurskostnader, försäkringar, material, speciella evenemang mm.)

Kontakt: Peter Nordström

Telefon: 0303-20611

E-post:
peter.nordstrom@nordiska.fhsk.se

Hos oss får du chansen att studera konsumtionens konsekvenser, aktuella miljöfrågor och hur genteknik kan användas i framtiden. 

KURSINNEHÅLL
Det här är en kurs för dig som vill ägna en termin åt klimat, miljö- och samhällsfrågor samtidigt som du studerar de gymnasiegemensamma ämnena.

Vi engagerar oss i de lokala, nationella och internationella miljöfrågorna. Vi studerar vad vi själva, olika organisationer och FN gör för att uppnå ett hållbart samhälle. Under kursen diskuterar vi etiska perspektiv på genteknikens möjligheter och konsekvenser.

ARBETSSÄTT
Vi arbetar tematiskt, både enskilt och i grupp. Söker och bearbetar information och kunskap på olika sätt. Tillsammans lägger vi upp terminens innehåll och studiebesök. Materialet presenterar vi t.ex. i form av reportage, poddar, bildspel, film, utställning och skriftlig rapport.

ÄMNEN SOM INGÅR I KURSEN
Naturkunskap, matematik, engelska, svenska/ svenska som andraspråk, samhällskunskap, religion/filosofi.

Tidigare studieerfarenhet och behörigheter avgör studielängden.

EFTER AVSLUTAD KURS
Du har ökat dina kunskaper inom natur- och miljöfrågor och haft möjlighet att skaffa behörigheter inom dessa ämnen och andra gymnasiegemensamma ämnen som ingått i kursen. Du har utvecklat din självständiga studieförmåga. Du kan fortsätta dina studier på någon av skolans andra terminskurser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://nordiska.fhsk.se/allmanna-linjer/kurser/miljo-etik-och-samhalle/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större. Här kan du fördjupa dig inom konst och kultur eller komplettera dina behörigheter på allmän kurs.

Vi erbjuder ett starkt kursutbud med helårskurser i FILM | FOTO | MUSIK BILD | TEATER, helårs- och terminskurser inom ALLMÄN KURS samt sommarkurserna NORDISKT LJUS.

Du kan bo på vårt trevliga internat eller pendla. Välkommen till oss i Kungälv, 20 min från Göteborg!

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 442 31 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/