Allmän kurs - Drama

Ansökan stängd

Teater är gruppens profilämne, 10 veckotimmar. Svenska och samhällskunskap ingår också. Därutöver väljer du själv till ca 16 veckotimmar utifrån intresse och behov.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 1 jun 2022

Kontakt:

Telefon: 031 3380530
E-post:
info@wendelsberg.se


Kursen vänder sig till dig som vill arbeta med teater samtidigt som du kompletterar eller skaffar dig behörigheter för högskolestudier. Genom utbildningen kan du också öka dina möjligheter att komma in på eftergymnasiala teaterutbildningar.

Gruppämnen
Kursplanen innehåller 10 lektioner i teater varje vecka. Ämnet teater innehåller grunderna i improvisation, scenframställan och drama. Att framföra en text; monolog och dialog. Kort inblick i regi. Svenskämnet är också inriktat på teater.

Individuell studierådgivning
Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu
Allmän kurs på Wendelsberg har fem olika grupper: Förutom Kultur/Drama finns Människan, Naturen, Samhället och Världen. När du skickar in din ansökan skriver du - någonstans i rutan Jag söker till - på ansökningsblanketten - vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla fem grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen
Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-3380530, och bestäm en tid.

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://wendelsberg.se/studera/allman-linje/