Allmän kurs - Esteten

Behörighetsgivande kurs Wendelsbergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kursen vänder sig till dig som vill pröva på ett år med teater, körsång och dans samtidigt som du kompletterar eller skaffar dig behörigheter för högskolestudier. Inga förkunskaper krävs!

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Jenny Gustafsson

Telefon: 031 3380530

E-post:
info@wendelsberg.se

Kursen vänder sig till dig som vill pröva på ett år med teater, körsång och dans samtidigt som du kompletterar eller skaffar dig behörigheter för högskolestudier. Inga förkunskaper krävs!

Gruppämnen
Kursplanen innehåller 2 timmar drama och 2 timmar teater, 2 timmar körsång och 2 timmar dans. I ämnet drama arbetar vi med gruppen genom olika gruppövningar och lekar. Ämnet teater innehåller grunderna i improvisation, skådespeleri och scenframställning. I körsången sjunger vi enklare stämsånger och i dansen gör vi lättare koreografier.

I svenska arbetar vi med språket ur olika aspekter: läser litterära texter, skriver texter av olika slag, övar muntlig framställning samt ordkunskap.

Individuell studierådgivning
Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu
Allmän kurs på Wendelsberg har sex olika grupper: Förutom Esteten finns Människan, Naturen, Samhället, Skapande och Världen. När du skickar in din ansökan skriver du - någonstans i rutan Jag söker till - på ansökningsblanketten - vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla sex grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen
Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-3380530, och bestäm en tid.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://wendelsberg.se/studera/allman-linje/

Wendelsbergs folkhögskola

På Wendelsberg kan du skaffa dig gymnasiekompetens eller förbereda dig för ett yrkesliv med teater eller annat artisteri. Här hittar du också utbildningar med inriktning på ledarskap i olika former samt en ettårig Lärarassistentutbildning.

Läs mer om skolan

Postadress:
Wendelsbergs folkhögskola

435 35 Mölnlycke

Telefon: 031-338 05 30
E-post: info@wendelsberg.se
Webbadress: http://www.wendelsberg.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln