KRIK-linjen

Ansökan stängd
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Det är en ettårig folkhögskoleutbildning som riktar sig till dig som är minst 19 år gammal. Någon övre åldersgräns finns ej och vi tar gärna emot personer med tidigare utbildnings- och arbetslivserfarenheter.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Plats för kursen: Hälften av undervisningen under en vecka bedrivs på vackra Mullsjö folkhögskola och hälften på Kungsportens friskvårdscenter i Huskvarna.

Kontakt: Olle Härdne/Hans Noreliusson

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Utbildningen är helt unik i sitt slag med fokus på bibel, träning, hälsa och beachvolley.

Vi lever i en tid där människor jagar lycka och hälsa. Många går på gym eller springer i naturen, försöker äta bra och gör allt de kan för att få livet att gå ihop. Allt det där är bra och viktigt men vi tror att verklig lycka och hälsa är mer än så.

Därför finns KRIK-linjen Bibel Träning Hälsa på Mullsjö folkhögskola och Kungsportskyrkans friskvårdscenter Simson i Huskvarna/Jönköping. En bibelskola för dig som vill utforska livet med Gud, och samtidigt fylla dina dagar med svettiga träningspass, ny kunskap om kroppen, hälsa och träning

Sedan läsåret 2021/22 erbjuder vi två olika  inriktningar.  KRIK-linjen med antingen träningsinriktning eller beachvolleyinriktning.

Vad är KRIK-linjen för typ av utbildning?

KRIK-linjen är en bibelskola där du får massor av undervisning om Bibeln, lärjungaskap och ledarskap. Du utmanas att växa i din tro och ta nästa steg på din resa, men samtidigt är det så mycket mer. 

Du har chansen att bli en del av KRIKs  och BeachChurch arbete i Sverige och ett av Europas främsta kristna friskvårdscenter. Dessutom får du möta människor med olika intressen och bakgrund på Mullsjö folkhögskola

Varför ska man gå och vem ska göra det?

Det här är utbildningen för dig som både vill gå bibelskola och samtidigt få god kompetens inom träning, idrott och hälsa, både praktiskt och teoretiskt. Målet efter genomförd utbildning är att du ska kunna leda dig själv och andra till en bättre hälsa för ande, kropp och själ. Oavsett om det sker på ett gym, i skogen eller på beachvolleybollplanen.

Vi vill välkomna dig som älskar att träna och idrotta och vill sprida den glädjen vidare till andra. Vi vill utmana dig att ta nästa steg i din vandring med Gud. Vi vill att du efter genomförd utbildning ska stå ännu bättre rustad för framtidens utmaningar i livet.

Vad läser man för kurser och vilka skillnader finns mellan träningsspåret och beachvolleyspåret?

Den allra största delen av undervisningen bedrivs i helklass men två halvdagar i veckan går du antingen träningsinriktning- eller beachvolleyinriktning. Oavsett vilken inriktning du går får du en grundläggande träningskunskap i form av träningslära, grundlig anatomi, kost- och återhämtning, coaching, ledarskap inom idrott och träning och mycket mer.

Hälften av den teoretiska undervisningen under en vecka bedrivs på vackra Mullsjö folkhögskola och hälften på Kungsportens friskvårdscenter i Huskvarna. För dig som går beachvolleyinriktningen kommer du i huvudsak att träna i den uppvärmda inomhushallen Beachhallen i Falköping, men vid några tillfällen även på Habo Beach Arena. Alla passen leds av erfarna och utbildade instruktörer/tränare. Väljer du träningsinriktningen kommer träningen att bedrivas både på Kungsportens Friskvårdscenter samt på Mullsjö folkhögskola.

Undervisningen är uppdelad i tre lika stora delar. Den första och andra delen är samma för ALLA elever, oavsett vilken inriktning du väljer. Den tredje delen skiljer sig beroende på vilken inriktning du valt.

Utbildningen drivs i samarbete mellan fem aktörer. Dessa är Mullsjö folkhögskola, KRIK (Kristen idrottskontakt), Kungsportskyrkan med dess friskvårdscenter Simson, Beachchurch samt Svenska Alliansmissionen Ungdom(SAU).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://mullsjofolkhogskola.nu/utbildningar/krik-linjen/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/