Experimentera med mönster, bokstäver och akvarell

Ansökan stängd
Skola:
Mullsjö folkhögskola
Plats:
Mullsjö - Jönköpings län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 3 aug 2024

Kostnader: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*

Kontakt: Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Den här kursen riktar sig till dig som vill experimentera, bli inspirerad och hitta nya vägar att vara kreativ, genom att experimentera med mönster, bokstäver och akvarell i olika former.

Du kommer att få lära dig en ny konstform, som är en enkel metod att måla mönster som hjälper dig att stressa av, samtidigt som du skapar ett konstverk. Jag kommer att visa exempel och gå igenom steg för steg, så det blir enkelt att följa med. Du behöver alltså inte kunna måla enligt denna metod eftersom det inte handlar om att måla något föreställande, utan om att skapa mönster som i sin tur blir som ett abstrakt konstverk. Vi utvecklar denna metod genom att lägga till bokstäver.

I ett annat projekt kommer vi experimentera på akvarellpapper. Vi har oftast ingen färdig plan med våra målningar utan vi kommer måla/droppa/slänga på färg, skriva kalligrafi och sedan leka med färg, form och bokstäver och låta målningen gå sin egen väg.

Vi behöver balans mellan att ha kunskap och släppa taget. När du leker har du ingen plan och genom att experimentera och följa det som känns bra istället för att tänka för mycket och försöka få till en bra målning, kickar din intuition in och du får inspiration.

Vi provar även att använda kalligrafi i kombination med akvarellfärg och leker med färg, form och bokstäver.

Under en dag kommer du också att få lära dig kalligrafi, där vi också skriver med akvarellfärg, som du kan använda i dina målningar. Vi kommer också att använda oss av bokstäver i andra former, som t ex schabloner.

Kanske blir det även lite kollage, allt kan hända när man experimenterar!

Inga förkunskaper krävs.

 

Kursledare

Susanne Persson är konstnär/formgivare med eget företag Artiste Studio Vision. Utbildad 5 år vid Phillips University i USA. Där erhöll hon en Bachelor of Fine Arts med utmärkelsen Magna Cum Laude, som delades ut enbart till de åtta bästa studenterna. Hennes betyg, Grade point average var 3.96 av högsta möjliga 4.0.

Förutom kalligrafistudier i USA för Jim Bray och Mary Phillips, har hon också deltagit i ett flertal andra kalligrafikurser, bland annat i Belgien för Thomas Ingmire, på Irland för Denis Brown samt Peter Thornton i Stockholm. Fick stipendium av Japan-Sasakawa Foundation för att på plats i Japan studera traditionell japansk kalligrafi. Kombinerar gärna kalligrafi med akvarell och även med keramik. Har haft kalligrafiuppdrag för bl.a Tändsticksmuseets permanenta utställning i Jönköping och Upptech i Jönköping samt bröllops- och dopgåvor.

Har nu i höst vunnit ett pris i en jurybedömd Internationell konsttävling från USA.

Arbetar idag heltid som konstnär och har i dagsläget haft ett 50-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.

 

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://mullsjofolkhogskola.nu/kurs-konferens/sommarkurser/kalligrafi-v-31/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/