Musik på scen

Ansökan stängd
Skola:
Högalids folkhögskola
Plats:
Kalmar - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande. Personligt brev tillsammans med din ansökan, där du beskriver dig själv och din musikaliska bakgrund och antagningsfilm i form av videofil eller en länk där du musicerar.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Rob Easley

Telefon: 072-4528934

E-post:
rob.easley@hogalid.nu

För dig

  • som har en stor passion att framföra livemusik

  • som vill uppleva att uppträda med ett tight och välrepat band inför en publik

  • som vill uppleva att turnera

Musik på scen erbjuder en möjlighet att prova hur det är att uppträda på scen och att utvecklas tillsammans med andra, i sceniska musikprojekt. Vår ambition är att kursen ska ge deltagarna säkerhet och förmåga att musicera inför publik och att fungera som både ledare och musiker i olika sammanhang.

Ensemblespel, Föreläsningar om musikbranschen, STIM och starta företag, Improvisation, Låtskrivning, Musikteori, Rytm och sång, Teknik, Övningsmetodik

Kursen är uppbyggd av flera olika ämnen med stort fokus på praktisk arbete. En stor del av tiden ägnas åt projektarbete i olika former. Förra året jobbade vi exempelvis med musikcafé, konserter och musikteater. 

Kursinnehåll
Gästföreläsare gör besök med workshops och föreläsningar. Genom praktisk erfarenhet och reflektion får deltagarna träna på förmågan att i grupp formulera och arbeta mot gemensamma mål.

Målet med kursen är att ge möjlighet till en kreativ musikalisk utveckling samtidigt som kursen ger en inblick i och förståelse för sceniskt arbete.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hogalid.nu/profilkurser/musik-pa-scen/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/