Skola:
Oskarshamns folkhögskola
Plats:
Oskarshamn - Kalmar län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
5 aug 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kräver tidigare utbildning vid musikhögskola eller motsvarande kunskaper samt godkänt antagningsprov. Antagningsprovet görs en dag under vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kostnader: Noter/Litteratur ca 2000 kr för hela kursen samt kostnader för mat och eventuellt boende de dagar som undervisningen äger rum på skolan

Kontakt: Karin Öhman

Telefon: 0491-768 111

E-post:
karin.ohman@ofhsk.se

Distanstbildningen är en möjlighet för dig som som funderar på att byta yrkesbana inom musiken. Den kan också vara en möjlighet för dig som är anställd som kyrkomusiker men saknar rätt behörighet.

 

Så här ser upplägget ut

Utbildningen omfattar alla tre delarna av kyrkomusikerutbildningen och leder fram till kyrkomusikerexamen på C-nivå. Utbildningsupplägget är extremt kompakt och förutsätter en tidigare utbildning från musikhögskola eller motsvarande kunskaper.

Första året

Du läser den pastorala terminen samt orgel. Undervisningen är förlagd till åtta helger (fredag-
söndag) under läsåret.

Andra och tredje året

Du läser resterande ämnen i den pastorala terminen samt de musikämnen som efter gjord validering saknas för att du ska kunna avlägga examen. Undervisningen är både enskild och i grupp och är förlagd till måndag-tisdag nio gånger per läsår.

Arbeta på egen hand

Kurstillfällena är platsförlagda och obligatoriska. Mellan varje kurstillfälle arbetar du på egen hand med möjlighet till stöd från skolan.

Eftergymnasial utbildning

Distansutbildningen är en eftergymnasial utbildning som omfattar 50 procents studier. Har du ett arbete är det viktigt att du tillsammans med din arbetsgivare hittar ett sätt att frigöra tid motsvarande studiernas omfattning, annars riskerar utbildningstiden att bli orimligt lång. Normal studietid är tre år men varierar med förkunskaperna.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kantorsexamen som ger behörighet för tjänst som kyrkomusiker i Svenska kyrkan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://oskarshamnsfolkhogskola.se/kyrkomusikerutbildning-distans/

Fler kurser inom: Kantor / Kyrkomusiker

Ett av mina finaste minnen är när jag fick framföra ett orgelstycke i Oskarshamns kyrka under kulturnatten

Efter att ha läst till kyrkomusiker på Oskarshamns folkhögskola jobbar Joel nu i Norra Gotlands pastorat. Han bodde till och från på skolans internat, något han rekommenderar. – Det gjorde att jag kom närmare mina kamrater och upplevde en stark sammanhållning.

Läs hela artikeln

Oskarshamns folkhögskola

Oskarshamns folkhögskola ligger centralt på en höjd med vacker utsikt över både staden och havet. Här är ständigt liv och rörelse med deltagare från ett brett utbud av kurser. Musikutbildningarna tillför löpande musikinslag och från kapellet hörs ofta orgeltoner när de blivande kyrkomusikerna övar. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Oskarshamns folkhögskola
Axel Munthes stig 1
572 32 Oskarshamn

Telefon: 0491-768 100
E-post: info@ofhsk.se
Webbadress: http://www.oskarshamnsfolkhogskola.se/