• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år beroende på utbildningsbakgrund
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Är du inte klar med grundskolan/gymnasiet? Hos oss kan du läsa allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå och få behörighet till vidare studier!

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Servicekostnad tillkommer

Kontakt: Ann Jonsson (SYV)

Telefon: 0492-143 24

E-post:
ann.jonsson@vfhs.se

Om kursen

Hos oss på Vimmerby folkhögskola har du möjlighet att läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier eller yrkeshögskola. Förutom de behörighetsgivande kurserna så har du möjlighet att läsa olika valbara kurser, som till exempel estetisk verksamhet, musik och gym.

Behöver du ytterligare stöd i dina studier så kan du även välja studiestöd på schemat, då finns det pedagoger på plats som hjälper dig med uppgifterna i olika ämnen.

På folkhögskolan anpassar vi undervisningen utifrån behov, tidigare kunskaper och erfarenheter. Detta innebär att du kan vara med och påverka din utbildning genom din delaktighet. Mötet mellan människor är en viktig del i folkhögskolans pedagogik. Allmän kurs hos oss på Vimmerby folkhögskola passar dig som vill läsa in grundskolan eller gymnasiet genom studier i en mindre grupper och med mycket lärarstöd.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs-gymnasieniva/

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola vänder sig till dig som vill bli färdig med grundskolan/gymnasiet, eller som vill gå någon av våra yrkesutbildningar på gymnasial eller eftergymnasial nivå. Under tiden hos oss på folkhögskolan får du förutom möjligheten till studier även möjligheten att fördjupa ditt samhälls- och kulturintresse.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 0492-143 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: http://www.vimmerbyfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln