Musikalartist

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet till yrkeshögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Servicekostnad tillkommer

Kontakt: Alexandre Ambec

E-post:
alexandre.ambec@vfhs.se

Musikalartist är en 1-årig musikalutbildning med stort fokus på dansträning då branschen efterfrågar tekniskt starka musikalartister med kunskap inom flera olika dansstilar.

 

Drömmer du om att arbeta med teater, sång och dans som musikalartist?

Musikalartist är en 1-årig yrkesutbildning – i samarbete mellan Vimmerby folkhögskola och Vimmerby kulturskola! 

Vad ingår i utbildningen Musikalartist på Vimmerby folkhögskola?

I utbildningen ingår, förutom dans, också individuell sång och körsång samt kurser i drama/scenisk gestaltning. Undervisningen sker på plats på folkhögskolan och i Vimmerby Kulturskolas lokaler då de är anpassade för konstnärlig verksamhet. 

För dig som kommer långväga ifrån och behöver boende under studietiden så har vi på Vimmerby folkhögskola ett internat där du kan bo under studietiden. Information om internatet hittar du här.

Utbildningens mål är att utveckla deltagarnas förmåga, kreativitet och teknik inom musikalgenren. 

Kurser som ingår i utbildningen:

Individuell sång och körsång:
I denna kurs ingår individuella sånglektioner samt kör- och ensemblesång. Du utvecklar din sång- och talteknik samt lär dig röstvård.

Musikalteater/ Drama/Scenisk gestaltning:
Kursens syftar till att du ska få grundläggande kunskap i skådespelarträning och prova på olika metoder. Du får kunskap i kroppsspråk, rollgestaltning och textbearbetning. Du jobbar också med att sätta ihop sång, teater och dans i ett gemensamt konstnärligt uttryck.

Sceniska produktioner:
Under året kommer vi att arbeta mot en större produktion med premiär i slutet av vårterminen. Parallellt med detta kommer du även under året att delta i flera mindre projekt. Auditionträning är en viktig förberedelse för framtiden. Målet är att utveckla scenvana och känna sig trygg i sitt sceniska uttryck.

Danskurser i olika genrer såsom: jazz, stepp, modernt, street och balett.
I denna utbildning vill vi erbjuda en bredd inom olika dansstilar och fokusera på att deltagarna efter genomförda danskurser känner sig starka och trygga i flera av dessa dansstilar. Under året kommer du också få arbeta med olika gästlärare.

Eget arbete/skapande:
Denna kurs avser att ge utrymme och möjlighet att få vara kreativ, både enskilt och i grupp. Här finns det tid för personlig utveckling och chans att få arbeta med egna mindre projekt.

Anatomi/träningslära:
I denna kurs får du lära dig grundläggande anatomi och träningslära. Med hjälp av personlig tränare får du möjlighet att lägga upp ett träningsschema.

Historia (dans, musik, musikal, teater):
Här kommer vi att fördjupa oss i de olika konstarternas historiska och samtida aspekter. Du får en djupare förståelse för hur de olika konstarterna uppkom, hur de påverkat varandra och dess betydelse för omvärlden i dåtid och nutid.

Kost/hälsa/Mental träning:
Här ingår grundläggande näringslära, allmänt om hälsa och träning samt mental träning och stresshantering. Att jobba med sig själv och sitt välmående är en av de viktigaste delarna för att kunna lyckas med sina egna målsättningar.

Antagning och audition

Bifoga kopior på dina betyg och ett personligt brev till din ansökan. Berätta i brevet varför du har sökt utbildningen och om dina konstnärliga erfarenheter och din målsättning med utbildningen. För att ha möjlighet att bli antagen kommer du få göra audition. Audition kommer hållas 27-28 april, i Vimmerby. Mer information kommer efter sista ansökningsdag.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Att utveckla deltagarnas förmåga, kreativitet och teknik inom musikalgenren. Att ge en bra grund och förutsättningar för arbete inom musikalbranschen.  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/musikallinje/

Fler kurser inom: Dans Musik Teater

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/