Show och musikalutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Markaryds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Förberedande utbildning inom show och musikal. I utbildningen ingår  jazz, balett, enskild sång, mickträning, musikalkunskap, monologträning, grundläggande skådespelarträning och scenisk gestaltning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan görs digitalt på vår hemsida senast 30 april. Audition genomförs 15-17 maj 2023. Du önskar en av dessa dagar.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Markaryd

Kontakt: Caroline Sundell

Telefon: 0433-74500

E-post:
info@markarydsfolkhogskola.se

Show och musikal är en förberedande utbildning för högre studier inom sång, dans och teater.

På danslektionerna är det jazz och balett som är de stilar vi fördjupar oss mest i, men du kommer även få prova på stilar som street och modernt.

På sången erbjuds enskilda sånglektioner där sångteknik står i fokus. På interpretationslektionerna så kombineras teknik med sceniskt uttryck. Under året finns även ensembelsång och mickträning på schemat.

På dramalektionerna arbetar vi med improvisation, grundläggande skådespelarträning, scenisk gestaltning, monologträning och textbearbetning.

Under året så bjuder vi in gästlärare i alla tre huvudämnen för att ge dig en större bredd och kunskap inom dessa områden. I kursplanen är även inspirationsresor och föreläsningar inplanerade.

Du medverkar i Vintershowen som är en stor uppsättning som spelas i Markaryds kulturhus. Vi samarbetar under föreställningarna med skolans särskilda kurs, Studio Live Produktion. Under året kommer även mindre föreställningar och redovisningar att skapas och visas upp inför publik.

På vårterminen så arbetar vi mycket med auditionteknik för att ge dig de bästa förutsättningarna för att söka vidare till högre utbildningar inom sång, dans och teater. Ett år på på Show & Musikal är en bra förberedelse inför högre studier som på tex Musikteaterskolan i Bjärnum.

Skolans pedagoger/lärare är ämnesspecialister inom dans, drama och sång.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ge deltagaren en god grund för framtida artisteri eller studier vid högre utbildningar. Deltagaren utvecklas som person och får de redskap som krävs för att kunna fortsätta arbeta med scenframträdande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.markarydsfolkhogskola.se/show_musikal

Markaryds folkhögskola

Vi har inriktning mot kultur, fritid och hälsa, där begrepp som värme, omtanke, skapande i olika former, friskvård och framtidsfrågor står i fokus. Skolan arbetar med individen i centrum och lägger stor vikt vid social kompetens. Här möts kunskaper och erfarenheter som stimulerar till personlig utveckling och samhällsengagemang. Utbildningsorterna är Markaryd och Bjärnum.

Läs mer om skolan

Postadress:
Markaryds folkhögskola
Kronobergsgatan 6
285 37 Markaryd

Telefon: 0433-74 500
E-post: info@markarydsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.markarydsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln