Fritidsledarutbildning - projektledning, hälsa, integration

Profilkurs, Yrkesutbildning Örebro folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år (80 veckor)
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Fullgjord gymnasieexamen med grundläggande behörighet till yrkeshögskola samt särskild behörighet i SV2/SVA2/SVB. Erfarenhet av ledarskap/föreningsliv/arbete med barn och ungdomar är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 6 jun 2025

Kontakt: Mari Spraak

Telefon: 070-294 94 28

E-post:
mari.spraak@orebrofolkhogskola.se

Fritidsledarutbildningen är en yrkesutbildning som ger dig en fritidsledarexamen. Det är en utvecklande ledarskapsutbildning med inriktning på barns och ungdomars fritid.

Utbildningen är uppbyggd utifrån de tre kursspåren Människan, Yrkesrollen och Ledarskap. Vi läser delkurserna med utgångspunkt i dessa tre kursspår. Till detta kommer också verksamhetsförlagt lärande och examensarbete.

Utbildningen sträcker sig över 2 år och är huvudsakligen schemabunden 4-6 tim per dag. Det förekommer kvälls- och helgaktiviteter vid vissa tillfällen som är obligatoriska. Under speciella temaveckor kan utbildningen komma att förläggas till annan ort.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.orebrofolkhogskola.se/fritidsledarutbildningen

Fler kurser inom: Idrott Idrottsledare Fritidsledare

Örebro folkhögskola

Vi utgår från en helhetssyn på människan. Vi bejakar mångfalden och verkar för allas delaktighet. Du ska få tillfälle att växa, mogna och få utrymme för funderingar över livet. Vi vill tillsammans skapa ett varmt och öppet studieklimat, där du har rätt att vara sedd och hörd, respekterad och involverad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Örebro folkhögskola
Poesigatan 20 C
703 71 Örebro

Telefon: 019-20 89 70
E-post: info@orebrofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.orebrofolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln