Ledarutbildning - distans

Profilkurs, Distanskurs Glimåkra folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år Ett år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen anordnas av Glimåkra folkhögskola i samverkan med ELU (Evangelisk Luthersk Mission - Ungdom)

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursföreståndare ansvarar för antagning av kursdeltagare. Samverkande parter informerar kursföreståndare vilka deltagare som är aktuella för kursen och ger efter en bedömning klartecken kring om de är villiga att ta ansvar för kursdeltagaren under läsåret

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Träffar:
25 obligatoriska träffar

Kontakt: Oscar Wikdahl

E-post:
oskar.wikdahl@elungdom.se

Målgruppen för ledarutbildningen är unga människor som vill lära sig mer om ledarskap och själv utvecklas som ledare. Unga människor som vill utmanas, utrustas och växa i ledarskap och tjäna Gud genom att leda andra utifrån en lokal församling eller kristen organisation. Det är positivt om kursdeltagarna har gått en bibelskola innan, men det är inget krav.

Ledarutbildningen fokuserar på ledarskap och förutsätter en viss grundläggande bibelkunskap och förståelse av den kristna tron. Syfte Syftet med kursen är att ge unga ledare en biblisk förståelse för kristet ledarskap och grundläggande verktyg för ledarrollen samt genom personlig handledning och möjligheter att prova på och växa i kristet ledarskap rusta dem för ett liv i lärjungaskap, ledarskap och tjänst i Guds rike. Fokuset är inte främst på året som kursdeltagare utan framtiden, och inte på teoretisk kunskap utan på att lära genom att göra och reflektera.

Utbildningen har som mål att ge unga människor utbildning, redskap och möjligheter att växa i ledarskap genom ▪ gemensamma utbildningsveckor med undervisning i ledarskap, ungdomskultur, själavård, bibelkunskap med mera.  handledd utbildningstid i team knuten till en verksamhet, och på så vis skapa möjlighet till lärande genom praktik, reflektion och handledning.

Handledning och vägledning

Handledaren är ansvarig för att hjälpa kursdeltagaren att reflektera och processa de lärdomar och de erfarenheter som görs. Genom att följa kursdeltagaren på ett nära håll genom utbildningens olika delar kan handledaren ge viktiga perspektiv och vara ett stöd i kursdeltagarens utveckling. Handledningen av kursdeltagaren gäller alltså alla delar av utbildningen: undervisningen från kursveckorna, kurslitteratur och studieuppgifter, de praktiska uppgifterna i verksamheten samt den personliga tron och lärjungaskapet. Alla dessa områden formar kursdeltagarens ledarskap och där behöver handledaren finnas. Efter varje kursvecka ska varje kursdeltagare lämna en redogörelse med reflektion till handledare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/pages/ledarutbildning

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln