Kajak i den sörmländska skärgår

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Helpension med boende med lakan och badlakan 5950 kr. Kajakhyra: 1.850:-

Kontakt: Stensunds folkhogskola

Telefon: 0156-53200

E-post:
stensund@stensund.se

 En härlig sommarvecka i den sörmländska skärgården kommer du att få uppleva kajakpaddling tillsammans med andra kursdeltagare och Kersti Beck Larsson som är en erfaren och kunnig kajaklärare

En kurs för dig som är ovan eller vill bli en tryggare paddlare. Vi kommer att under förmiddagarna hållas helt nära skolan då vi övar olika paddeltag, prövar att välta och komma upp i kajaken igen både med hälp av kamrat och själv.

Efter luncherna beger vi oss ut bland öarna i skärgården för att uppleva njutningen av att paddla och komma helt nära naturen. Förutom att träna paddling kommer vi också gå igenom navigation och hur du packar din kajak för en lite längre tur. Som avslutning på veckan planerar vi att övernatta en natt på en ö i tält. Då lagar vi vår mat på stormkök och njuter av sommarnatten. På fredagsförmiddagen finns möjlighet att examineras på gult eller grönt paddelpass beroende på vilka kunskaper man har fått under veckan. Det gör vi i form av en tur på väg tillbaka till skolan från vår övernattningsö.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Blivit en tryggare kajakpaddlare och "ryggsäcken" full av upplevelser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.stensund.se

Fler kurser inom: Kanot Uteliv Motion

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/