Berlin Arts Experience

Ansökan stängd
Skola:
Södra Stockholms folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
En termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige. Du ska ha ett allmänt intresse av kultur/konst/arkitektur.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 12 aug 2024 - 20 dec 2024

Plats för kursen: Berlin

Kostnader: Du betalar en materialavgift på 3000 SEK som går till exkursioner, studiebesök, material och kurslitteratur under terminen. Kostnader som tillkommer: boende, mat, resa till och inom Berlin. Boende ordnas på egen hand.

Kontakt: Internationella Skolorna Düsseldorf

Telefon: 00 49 211 86814246

E-post:
online@is-duesseldorf.com

Upplev och låt dig inspireras av konsten, kulturen och arkitekturen i Berlin. 
Låt 
staden inspirera ditt eget skapande! 

 

 

Tysklands huvudstad präglas av kreativitet och attraherar konstnärer från hela världen. Du får en god teoretiskt grund varvat med praktiska kreativa moment och studiebesök, gästföreläsningar, workshops och kulturella exkursioner i Berlin.

Folkhögskolekursen ges på engelska. Berlin Arts Experience genomförs i samarbete mellan Södra Stockholms Folkhögskola och Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildningen som är kostnadsfri och CSN-berättigande, bedrivs i sin helhet i Berlin. Du betalar extra för exkursioner, material och kurslitteratur under terminen.

Kursinnehåll

Berlin Arts Experience utgörs av moment som löper parallellt under terminen:

Berlin´s Art & Cultural scene

Vad händer på Berlins internationella kulturscen? I detta kursmoment får du en aktuell inblick i olika kulturområden: konst, dans, litteratur, teater mm. Du får uttrycka dig kreativt genom ett projekt inom valt område samt löpande i visuell (teckning/foto/video) eller textbaserad form (audio/text).

Architectual and Urban Theory

Berlin är en stad full av kontraster – här möts gammalt och nytt, vackert och fult, preussiskt tyskt och experimentell design. I kursmomentet används staden Berlin som utgångspunkt för att utforska arkitektur och stadsplanering och hur dessa har förändrats sedan 1800-talet. Olika epoker som synliggörs är bland annat Weimarrepubliken, naziregimens diktatur, DDR och den kreativa staden.

Drawing and Mapping the City

Hur upplever vi en stad och hur kan vi avbilda den? Kursmomentet ger dig olika tekniker för att teckna Berlins byggnader, platser och infrastruktur. Du väljer teman att fördjupa dig i och får utveckla egna artistiska koncept. Resultatet blir en bok bestående av observationer/teckningar/fotografier. Kursen passar både dig som vill lära dig att teckna och dig som är van att illustrera.

Exkursioner, studiebesök och gästföreläsningar

Tillsammans med din grupp och lärare får du gå på muséer, gallerier och aktuella festivaler (exempel: Berlin Art Week/Tanz im August/ Circus festival). Du får besöka relevanta byggnader och platser i Berlin kopplade till varje arkitekturmoment. Du får PBL-uppgifter och vi bjuder in gästföreläsare inom fotokonst, ljudkonst, film och andra områden.

Physical Theater  Upplev din egen kropp och hur det är att skapa och utveckla en pjäs. Tillsammans med din grupp och lärare får du lära dig grundläggande teorier inom teaterområdet och att skapa korta scener och filmer. Du behöver inte ha spelat teater tidigare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du fått en inblick i Berlins kulturscen och inspirerats i ditt eget skapande. Du har fått kunskap om teorier kring arkitektur visualiserade i Berlin som stad. Vidare har du fått en förståelse för hur städer är uppbyggda och har lärt dig teckna, tolka och presentera en stad. Du har skapat din egen bok från början till slut där alla dina upplevelser samlas. Dessutom har du lärt dig om bild och form, skådespeleri och olika tekniker för skapande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sodrastockholm.se/kurser/berlin-arts-experience/

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/