Grunder i fysträning - distans

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 18 sep 2023 - 27 okt 2023

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-6996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

I den här kursen kommer du att få inblick i de fem fysiska grundkvaliteterna, styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination.

Om utbildningen

I den här kursen kommer du att få grundläggande kunskaper inom träningslärans grundprinciper och en övergripande insikt i de fem fysiska grundegenskaperna. Du kommer att få inblick i de fem fysiska grundkvaliteterna, styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

Kursen är till för alla som är intresserade av träningslära på en grundläggande nivå t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.

Det här får du

Målet är att du ska kunna prioritera bland de fysiska kvalitéerna. Eftersom träningstiden oftast är begränsad är det bra om man har förståelse för hur en idrottsspecifik och individanpassad fysisk träning bedrivs.

Exempel på innehåll i kursen är:

  • styrka
  • snabbhet
  • uthållighet
  • rörlighet
  • koordination

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du som tränare, ledare, förälder eller aktiv ska kunna prioritera bland de fysiska kvalitéerna. Eftersom träningstiden oftast är begränsad är det bra om man har förståelse för hur en idrottsspecifik och individanpassad fysisk träning bedrivs.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/grunder-i-fystraning/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/