Idrottspsykologi - distans

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 18 sep 2023 - 27 okt 2023

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring. Kostnad för litteratur ca 350 kronor tillkommer.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-6996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

Kursen ger dig som ledare/tränare grundläggande idrottspsykologiska teorier för individ och grupp. 

Utbildningen är fullsatt.

Om utbildningen

En unik möjlighet för dig som har ett intresse för idrottspsykologi att lära dig mer. Du får lära dig mer om hur du arbetar med prestationsmotivation, stress och återhämtning. Tillsammans med kompetenta lärare och andra motiverade deltagare kommer du inte bara få ren fakta utan fördjupande diskussioner och uppgifter som kommer hjälpa dig att hantera idrottspsykologiska utmaningar för dig själv i din idrott och i ditt liv.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

För dig som har ett intresse kring idrottspsykologi, t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.

Exempel på innehåll i kursen är

  • Motivation
  • Självförtroende
  • Självkänsla
  • Stress och återhämtning
  • Hantera negativa tankar
  • Nervositet och prestationsångest

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen ger dig grundläggande idrottspsykologiska teorier och hur du praktiskt kan arbeta med idrottspsykologiska utmaningar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/idrottspsykologi/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/