Skola:
Ingesunds folkhögskola
Plats:
Arvika - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du kallas till en intervju och ska även framföra en egenskriven låt eller en tolkning på max tre minuter.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: För aktuell information se vår hemsida www.ingesund.se

Kontakt: Marie Johansson

Telefon: 010-833 15 59

E-post:
marie.johansson@regionvarmland.se

Kursen ingår i Musiklinjen och vänder sig till dig som skriver egen musik och vill utveckla ditt skrivande samt ditt musikaliska och sceniska uttryck.

Tillsammans med andra får du möjlighet att utvecklas inom låtskriveri, scenisk beredskap, instrumentkännedom, vistolkning, röst och kropp. Under året blir du en del av många mindre och större scensammanhang - både som solist och i ensembler. Du får erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och andra sceniska projekt.

Du har även ämnen tillsammans med de övriga musikutbildningarna, som t ex kör, musikteori och bruksinstrument (gitarr eller piano) samt tillval där du får möjlighet att prova ämnen som ingår i de andra av musiklinjens kurser.

Du har tillgång till en lokal för musikproduktion utrustad med dator (Mac/Logic). ljudkort, mikrofon, klaviatur m m.  

Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför ordinarie skoltid.

Undervisningen sker främst i grupp och individuella uppgifter varvas med samarbeten.

Följande ämnen ingår i utbildningen:

– Låtskriveri
-  Sång
– Samspel
-  Vistolkning
– Musiklyssning
– Strukturlyssning
– Kör
– Musikteori
– Bruksgitarr eller brukspiano
-  Grundläggande musikproduktion

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter ett år ska du ha fått verktyg för att kunna skriva egen musik, samt kunna planera och genomföra ett musikprogram inför publik. Du får musikteoretiska kunskaper, praktisk instrumentkunskap och färdigheter i sång. Därigenom får du redskap för fortsatt musicerande efter avslutade folkhögskolestudier, antingen på egen hand eller för att ha möjlighet att söka andra musikutbildningar. 
 
Alla kursdeltagare når olika långt. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt.
Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Ingesunds folkhögskola

På Ingesund kan du utbilda dig och utvecklas som musiker på någon av våra musikutbildningar. Du kan utbilda dig inom hantverksområdet och läsa in grundskole- eller gymnasiebehörighet på Allmän kurs. Det finns även en allmän kurs för dig som inte har svenska som modersmål. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ingesunds folkhögskola
Region Värmland
671 91 Arvika

Besöksadress: Ingesundsvägen, Arvika

Telefon: 010-833 15 50
E-post: ingesund@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.ingesund.se/