Ingesunds folkhögskola

Det här är skolan för dig som är intresserad av musik eller hantverk. Du kan läsa in grundskole- eller gymnasiebehörighet på allmän kurs, utbilda dig inom olika musik- studio- eller hantverkstekniker. Skolan ligger i vacker miljö, 5 km från Arvika centrum.

Ingesunds folkhögskola

Är du redo för yrkeslivet och vill profilera dig, eller förbereda dig för högre musikstudier kan du välja någon av våra specialutbildningar. Hantverk eller Musiklinjen med olika inriktningar som t ex ensemblespel, singer-songwriter/visa eller studioteknik, är några av de utbildningar vi erbjuder.

Vi har också Allmän kurs för dig som behöver behörighet för fortsatta studier, eller förbättra dina kunskaper från grundskola/gymnasium. Du som är utlandsfödd kan välja att läsa Allmän kurs med svenska som andra språk, som en fortsättning på SFI (Svenska för invandrare).
Du som vill pröva högskolestudier kan välja ett collegeår där du får möjlighet att kombinera folkhögskolestudier samtidigt som du läser på högskola.
Kursen Olika avtryck vänder sig till vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och har gått gymnasiesärskola.

Alla kurser har linjeöverskridande verksamhet som t ex temadagar, tillvalsämnen eller schemalagda ämnen från de övriga kursernas ämnesutbud.

På skolan finns internatbostäder med ett 80-tal rum. Här träffar du spännande människor som delar dina intressen men som också kan ge dig nya infallsvinklar. Du har tillgång till skolans utrustning och vissa lokaler även på kvällstid. Konserter och musikcaféer är vanliga inslag också utanför ordinarie skoltid.

Klicka här för att läsa mer om skolan, våra specialkurser och allmänna kurser.

Hörslinga finns i samlingssalar och i vissa lektionssalar. Rullstolsramper till vissa byggnader, hiss till vissa lektionssalar

671 91 Arvika

Besöksadress:
Ingesundsvägen

ingesund@regionvarmland.se

www.ingesund.se

Huvudman:
Region Värmland.
www.regionvarmland.se

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus: