Allmän kurs - Berättande

Behörighetsgivande kurs Klarälvdalens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Berättande tillsammans med Västanå teater i höst. Sceniska berättandes alla delar- musik, dräkter, röstteknik och improvisation står på schemat

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023

Kontakt: Susanne Nyman

Telefon: 010-83 31 757

E-post:
susanne.nyman@regionvarmland.se

Det är ett unikt samarbete där den värmländska berättartraditionen hamnar i fokus samtidigt som du som deltagare får möjlighet att studera och skaffa dig gymnasiebehörighet.

Kursen Berättande är en allmän kurs med profil vilket innebär att övriga fyra dagar i veckan, när du inte är i Berättarladan, läser du gymnasieämnen för att få gymnasiebehörighet. Det ingår även praktikveckor under våren, där du som deltagare kan söka dig till arbetsplatser där berättandet är av vikt, som museer, minnesplatser, turistattraktioner och teatrar.   

Klarälvdalens folkhögskola

För dig som är intresserad av skog vatten luft och jord finns Klarälvdalens folkhögskola som har kurserna med inriktning mot naturresurs besöksnäring och livsstil. Både skolan och internatet ligger i Stöllet. Här finns fantastiska möjligheter att vara ute i naturen på fritiden så dra nytta av den härliga naturen. Skolan har utbildningsplatser för dagstudier i Hagfors Sunne Södra viken.

Läs mer om skolan

Postadress:
Klarälvdalens folkhögskola
Kyrkvägen 13
680 51 Stöllet

Telefon: 010-83 31 200
E-post: klaralvdalen@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.klaralv.se/

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln