Elitidrott och ledarskap

Ansökan stängd
Skola:
Vindelns folkhögskola
Plats:
Vindeln - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Du bör ha någon typ av idrottslig erfarenhet och du ska kunna delta i fysiska aktiviteter.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.

Kontakt: Joel Lindström

Telefon: 070-347 18 56

E-post:
joel.lindstrom@fhsk.nu

Är du idrottare och vill satsa på en elitkarriär och på samma gång få en gedigen utbildning i ledarskap? Hos oss får du möjlighet att träna och tävla på elitnivå, samtidigt som du studerar.

Under ditt år hos oss får du fördjupade kunskaper i vad det innebär att vara elitidrottare. Du får lära dig mer om bland annat anatomi, näringslära, träningsmetoder, traumalogi och idrottspsykologi. Vi arbetar processbaserat och du får pröva och ompröva idéer och resonemang. De teorier vi använder är etablerade och forskningsbaserade.

Vi lägger stor vikt vid mental träning. Du kommer att få jobba med målsättningar, motivation, självförtroende och självmedkänsla. Du kommer också att få lära dig hur du kan coacha andra och hur du kan planera och genomföra träningspass för olika grupper.

För att lyckas som elitidrottsutövare krävs en insikt om hur livets olika delar samspelar. Hos oss får du lära dig hur du genomför motiverande samtal och hur du lindar dina fötter. Men än viktigare är att du får fylla din verktygslåda med metoder som ger balans. Hur kost, sömn och dina relationer med vänner och familj bygger långsiktig framgång.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://fhsk.nu/utbildningar/elitidrott/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Vindelns folkhögskola

Vindelns folkhögskola har erbjudit kunskaper och erfarenheter för framtiden sedan starten 1905. Det har visat sig vara ett koncept som håller. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö. Vi har cirka 200 studeranden och har tillgång till internatboende.

Vindelns folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vindelns folkhögskola
Box 39
922 21 Vindeln

Besöksadress: Folkhögskolevägen 14

Telefon: 0933-136 00
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://www.fhsk.nu/