Hållbar trädgård och odling i norr

Ansökan stängd
Skola:
Hola folkhögskola
Plats:
Nyland - Västernorrlands län
Längd:
Hållbar trädgård
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga särskilda förkunskaper. I ditt personliga brev beskriver du om ditt intresse för odling och vad du har för mål med att gå kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 12 jan 2024 - 29 nov 2024

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Kostnader: 1200kr per termin. Täcker resor under träffarna, visst material och deltagarförsäkring. Totalt 2400kr för hela kursen.

Kontakt: Mona Maldonado Hallin

E-post:
mona.maldonado.hallin@rvn.se

En kurs för dig som vill satsa på att odla grönsaker för det egna hushållet eller har en företagsidé kring odling. Kursen syftar till att ge dig en god kunskap i småskalig odling.

Kursen är för dig som vill:

  • producera mat i din trädgård/på din gård/på arrenderad mark för självhushåll eller försäljning
  • bygga upp ekosystem och gynna den biologiska mångfalden
  • lära dig designa och utveckla din trädgård och odling med fokus regenerativa metoder, matproduktion och klimatanpassning

Kursen syftar till att ge dig goda kunskaper i småskalig regenerativ odling av grönsaker, frukt, bär och ev. snittblommor, parallellt som du bygger upp ekosystem och klimatanpassar din trädgård/gård. Målet är att ge dig förutsättningar för att komma i gång med eller utöka din odling samt att ge dig redskap att själv designa din plats på jorden för ett funktionellt trädgårds- och odlingsliv i vacker miljö.

Du kommer att skapa din egen plan för hur du kan utveckla din trädgård- och odling och producera högkvalitativ mat till ditt hushåll eller för försäljning samtidigt som du gynnar den biologiska mångfalden, skapar kolsänkor som binder kolmolekyler i jord och växter och bygger upp resilienta system. Arbetet med din egen design och plan för anläggning och skötsel löper genom hela kursen.

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Hola folkhögskola

Vid Ångermanälvens strand, ungefär 25 kilometer norr om Kramfors, i samhället Prästmon, ligger Hola folkhögskola. Vår profil är kultur, hälsa och miljö. Region Västernorrland är huvudman för skolan som är religiöst och politiskt obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hola folkhögskola
Prästmon
873 93 Nyland

Besöksadress: Folkhögskolevägen 5

Telefon: 0612-856 01
E-post: hola@rvn.se
Webbadress: http://www.hola.se/