Hola folkhögskola

Vid Ångermanälvens strand, 25 km norr om Kramfors, i samhället Prästmon ligger Hola folkhögskola. Vår profil är Kultur, Hälsa och Miljö. Region Västernorrland är huvudman för skolan som är religiöst och politiskt obunden. Vi arbetar med att skapa en trygg miljö där hälsan sätts i fokus. Vi lär av varandra genom att stärka demokratiska värderingar, syna lokalt och internationellt hur världen ser ut och där vi vill höja kunskapsnivån för alla. Folkhögskolan har inte någon centralt fastställd kursplan.

Information med anledning av covid-19/coronaviruset

Oavsett om smittspridningen av coronaviruset mattats av eller inte kommer en ny kurs att starta höstterminen 2020. Om samhällsspridningen av coronaviruset avtagit och folkhälsomyndighetens rekommendationer medger det, kommer kursen att genomföras enligt kursplan, med de fysiska kursträffar som anges där. Om läget ser ut som det gör nu (april 2020) eller förvärras, kommer kursen att inledas helt på distans, med "distansträffar" på videolänk innehållande föreläsningar, gruppdiskussioner, praktiska moment som görs hemma m.m. Oavsett så är du varmt välkommen att söka kursen! Om du har några frågor får du gärna kontakta kursansvarig

Sommarkurser 2020

Med stor sorg måste jag tyvärr meddela att vi har beslutat att INTE köra sommarkurserna i år.

Alltså även veckorna 32 och 33 blir orimliga för oss att hantera i dessa tider.

Vi kan bara beklaga, konstatera att det är fruktansvärt tråkigt att behöva ställa in och sedan titta framåt.

På lång sikt fäster vi blicken såklart på sommaren 2021, men på kort sikt har vi lite tankar om kortkurser redan under hösten och eventuellt under våren 2021.

Hola folkhögskola

Vår vision

Eleverna skapar själva verktyg till det livslånga lärandet genom lust, personlig utveckling och vår omtanke. Våra nyckelord är; Utveckling, Möjligheter, Gemenskap och Framtid.

Våra elever erbjuds personlig utveckling genom insikt och engagemang i dagens värld. Vi vill ge en ökad självkänsla och stimulera till vidare studier, till ökad social kompetens, bättre hälsa samt intresse för kultur både lokalt och globalt.

Skolan är tillgänglighetsanpassad bl.a. med hissar och ramper.

Prästmon
870 52 Nyland

Besöksadress:
Folkhögskolevägen 5

info@hola.se

www.hola.se

Huvudman:
Region Västernorrland.

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 90 bäddar