Skola:
Mellansels folkhögskola
Plats:
Mellansel - Västernorrlands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
1 augusti 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Mer information finns på www.mfhs.se när ansökan öppnat.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: ca 3 000 - 7 000 kr per läsår för resor/studiebesök, studiematerial och böcker. Kostnader under studietiden finansieras till så stor del som möjligt av inbringade pengar från konserter och uppträdanden. Internat- och matavgift tillkommer enligt hemsida.

Kontakt: Tobias Helén

Telefon: 0661-65 44 00

E-post:
tobias.helen@mfhs.se

Inspirerad av storheter som Kirk Franklin får både sångare och instrumentalister utforska gospelns traditioner. Du får möjlighet att utvecklas på ditt instrument eller som sångare.

GOSPEL

Gillar du artister som Kirk Franklin, Cory Henry & Yebba Smith? Då är vår gospelprofil något för dig! Profilen vänder sig till både dig som sångare och instrumentalist och ni kommer tillsammans att utgöra en mindre kör och kompgrupp. 

Du kommer också att få möjlighet att delta i andra ensembler och profilöverskridande projekt. Förutom spelningar på skolan kommer ni även att själva ansvara för spelningar i andra sammanhang.

OM KURSEN

Att studera på musiklinjen är en bra plattform för ditt framtida musicerande som professionell musiker, musiklärare eller som amatörmusiker i olika sammanhang. 

För att bli antagen behöver du genomföra och bli godkänd på ett antagningsprov. Utbildningen innehåller individuell undervisning på ditt huvudinstrument samt på ett biinstrument. Du läser även musikteori och gehör, ensemble, m.m. Du kan även göra tillval både av kärnämnen och andra musikämnen som du då läser tillsammans med de övriga profilerna. Du väljer en av nedanstående inriktiningar

MUSICERANDE PÅ HÖG NIVÅ

Musiklärarna på vår skola är inte bara passionerade musiker utan också engagerade och erfarna pedagoger. Med en gedigen utbildning och djup förståelse för musikens värld skapar de en inspirerande lärandemiljö. Vår lärarstab innehar expertis inom olika musikgenrer och instrument, vilket möjliggör en varierad och inkluderande undervisning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren ska ha utvecklats som musiker. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.mfhs.se/musiklinjen

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Mellansels folkhögskola

Vi erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Hos oss är alla välkomna oavsett bakgrund, tidigare utbildning, eller tro. Skolan värnar om en inkluderande lärmiljö där vi i möjligaste mån skapar förutsättningar för att just du ska få utvecklas och växa utifrån dina förutsättningar och behov. 

Skolan har ett internat med helpension, samt assistansverksamhet. 

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om skolan

Postadress:
Mellansels folkhögskola
Tingshusgatan 8
895 40 Mellansel

Telefon: 0661-65 44 00
E-post: info@mfhs.se
Webbadress: http://www.mfhs.se/