Skådespeleri mot film och radio

Ansökan stängd
Skola:
Tärna folkhögskola
Plats:
Sala - Västmanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda. Viss erfarenhet av skådespeleri är önskvärt. 1 – 2 referenspersoner ska anges, För ytterligare information, se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 2200 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt: Tåmas Persson

Telefon: 0224-583 08

E-post:
tamas.persson@regionvastmanland.se

Skådespeleri mot film och radio är en 1-årig utbildning för dig som är intresserad av skådespeleri och vill veta hur det är att jobba inom media.

Improvisation, ljudbok, podcast, scenföreställning, barnproduktion och mediaproduktion. Utbildningen har skådespeleri, teater och dramaundervisning som stadig grund. Dessutom får du verktyg för att kunna sätta ihop olika typer av mediaproduktioner.

Den här utbildningen är för dig som är intresserad av skådespeleri och som vill skaffa dig de kunskaper som behövs för att ta en produktion från start till mål. Du pluggar på heltid under 1 år och kommer regelbundet få utmana och utveckla dina skådespelartalanger vid produktioner som görs på skolan.

Teater- och dramaundervisningen sker både i grupp och i form av individuella övningar och uppgifter i skådespeleri. I de de teoretiska delarna analyserar vi andras filmer och pjäser bland annat. Du får också prova på att skriva manus, agera regissör, ljudtekniker, scenograf och maskör.

För att få ännu mer kunskap inom filmproduktion kommer du att samarbeta med skolans filmutbildning. Intressanta studiebesök och inspirerande gästföreläsningar kommer att vävas in under kursens gång.

För mer information ta kontakt med Tåmas Persson.

 Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/skadespelare/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/