Hälso- och stresspedagog

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Tärna folkhögskola
Plats:
Sala - Västmanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: ● 3-årigt gymnasium eller motsvarande ● Kunskap i svenska motsvarande minst SvA grund ● Arbetslivserfarenhet önskvärd ● Annan utbildning kan bedömas likvärdig. Mer information finns på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Undervisningen är gratis. Vi tar ut en terminsavgift på 1 800 kr, i denna ingår visst material och skolgemensamma aktiviteter. En kostnad på ca 4 000 kr tillkommer sedan för kurslitteratur samt olika aktiviteter kopplade till utbildningen.

Kontakt: Jenny Jogensjö

Telefon: 0224-583 00

E-post:
jenny.jogensjo@regionvastmanland.se

Är du intresserad av att arbeta i en pedagogisk och coachande roll för att hjälpa människor att hitta sin egen väg till en hälsosam livsstil?

 

 

 

Under utbildningen lär du dig använda verktyg och metoder för att planera, organisera och leda aktiviteter för en hållbar hälsa och hälsokompetens. Vi har stort fokus på hur pedagogiskt hälsofrämjande arbete kan bedrivas i praktiken. Diplomerad Hälso- och stresspedagog är en yrkesutbildning inom hälsa, på heltid under två terminer.

Vad gör en hälsopedagog och stresspedagog?

Du kan arbeta med hälso- och arbetsmiljöfrågor på individ-, grupp- och organisationsnivå som stresscoach, hälsocoach, hälsopedagog och FaR-ledare. Det handlar om livsstilsförändringar inom sömn, fysisk aktivitet, kost och stresshantering. Vi arbetar med hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, för att hjälpa människor att skapa balans i tillvaron. I undervisningen varvas praktiska övningar med teori, egen reflektion och gemensamma diskussioner.

Utbildningen berättigar till studiestöd på eftergymnasial nivå, B1, från CSN.

Hur blir jag hälsopedagog och stresspedagog på Tärna folkhögskola?

Du läser kursen under 1 år på heltid, på plats på skolan.

Därefter kan du studera vidare och ansöka till vår påbyggnadsutbildning; Massör (certifierad), termin 3. Vi samarbetar med och certifierar våra massörer genom Branschrådet Svensk Massage.

På Tärna folkhögskola får du tid att landa och kan knyta dina tidigare kunskaper och erfarenheter inom hälsa till ny hälsokompetens. Studier på folkhögskola fokuserar även på personlig utveckling.

Du kan också använda utbildningen som en grund för att studera vidare inom hälsoområdet.

Vad kan en hälsopedagog och stresspedagog arbeta med efter utbildningen?

Efter utbildningen kan du till exempel starta eget eller komplettera egen verksamhet med nya tjänster som exempelvis hälsopedagog, FaR-ledare och stresscoach. Hälsokompetens är, bland annat förmågan att använda hälsokunskap i sin vardag. Du kan också använda utbildningen som kompetensutveckling inom hälsa för att kunna arbeta som hälsocoach inom din nuvarande yrkesroll.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner måndag – fredag och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tarna.fhsk.se/yrkeskurser/halso-och-stresspedagog/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/