Skola:
Västerås folkhögskola
Plats:
Västerås - Västmanlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Utbildningen är eftergymnasial. 3-årig gymnasie- examen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022

Plats för kursen: Stadsdelen Bäckby i Västerås

Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri men en obligatorisk terminsavgift på 500 kronor tillkommer.

Kontakt: Bo Ardström

Telefon: 070-999 10 96

E-post:
bo.ardstrom@vfhsk.se

Vill du bidra till att människor får en meningsfull, aktiv och stimulerande fritid? Efter två års studier har du skaffat dig en yrkesexamen och goda möjligheter till arbete.

Välkommen till en bred utbildning som förbereder dig att arbeta med människor i olika åldrar, inte minst barn och ungdomar. Du får verktyg att möjliggöra en positiv fritid och att skapa trygga och utvecklande relationer mellan människor.

Som studerande på fritidsledarutbildningen kommer du att ha en nära relation till arbetsmarknaden. En längre praktik och regelbunden kontakt med yrkesverksamma fritidsledare ingår. Social hållbarhet, delaktighet och lokal organisering är viktiga delar av utbildningen. På Västerås folkhögskola betonas särskilt hur ett framgångsrikt fritidsarbete i stadsdelen kan bedrivas.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vasterasfolkhogskola.se/vfhsk/kurser/fritidsledarutbildning/

Fler kurser inom: Fritidsledare

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Västerås folkhögskola

Skolan är en samhällsengagerad och nytänkande folkhögskola mitt i Västerås. Vi har en stor allmän kurs där helhetstänkande, samarbete och personlig utveckling betonas tillsammans med möjligheten att skaffa behörighet för högskolestudier. 

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken. Vi finns också i Köping. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerås folkhögskola
Kristinagatan 12
724 61 Västerås

Telefon: 021-14 07 05
E-post: info@vfhsk.se
Webbadress: http://www.vfhsk.se/