Allmän kurs Hälsa och livsstil

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Grebbestads folkhögskola
Plats:
Grebbestad - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning!

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Du betalar för läromedel och studiebesök ca 1200 kr per läsår. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Kontakt: Anna Rönnborg

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Hälsa och livsstil vänder sig till dig som vill ha möjlighet att fördjupa dig inom hälsofrågor både praktiskt och teoretiskt samtidigt som du kan komplettera dina grundläggande behörigheter. 

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Inriktningen Hälsa och livsstil upptar 30% av dina heltidsstudier. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Hälsa och livstil

På kursen kommer du bli introducerad till många olika områden inom hälsa.  Tillsammans utövar vi olika träningsformer ochvi diskuteraroch lär oss mer om sambandet livsstil och hälsa. Vi r igenom grundläggande anatomi, träning-,kost-och näringslära samt ägnar oss åt friluftsliv. Vi befinner oss mitt i den bohuslänska naturen med fantastisk skärgård men också ett varierat inland. Vi kommer vara mycket utomhus och jobbarmed naturen som hälsoarena.  

Inriktningen Hälsa och livsstil passar bra för dig som vill lära dig mer om hur du kan ta hand dig själv och hur du kan påverka din hälsa genom aktiva val i din livsstil. 

Ämnen vi läser 

  • Kost-och näringslära  
  • Yoga – avslappning 
  • Träningslära 
  • Stress och sömn 
  • Naturen som hälsoarena 
  • Friluftsliv 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande.

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 72 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/