Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.
Från research till färdigt manus och publicering
Du släktforskar och har material för publicering? Eller planerar att intervjua en anhörig för en biografi? Kanske funderar du på att skriva dina egna memoarer eller dokumentera din hembygd? Eller du har bara en stor skrivklåda och vill utveckla skrivandet och hitta vägar för publicering. I så fall är det här en utbildning för dig.
Målgrupp
Kursen vänder sig till Dig som släktforskar och söker former för publicering och dokumentation. Det är en kurs för dig som tänker skriva om uppväxten, arbetslivet, barn och barnbarn eller berätta historien om ditt livs resa eller skriva texter till dina bilder.
Kursupplägg
Kursen ger verktygen för att intervjua, skriva porträtt, gestalta personer, historiska händelser och platser i reportagets form. Vi skriver, diskuterar texter, dramaturgi, intervju och gestaltning och hämtar inspiration från journalistikens arbetsmetoder.
Efter skrivprojekten, textseminarier och respons ger kursen en introduktion till hur texterna kan publiceras i bokform eller på digitala plattformar som e-bok och blogg.
Kursen innehåller också ett moment där du kan bolla och arbeta med ett eget skrivprojekt.
Lärare
Jan Lindvall – kursledare. Har handlett skrivarkurser på distans i 15 år. Journalist och författare, initiativtagare till Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola.
Jan Olov Nilsson – gästföreläsare. Journalist, släktforskare och författare. Har skrivit och publicerat flera böcker om sin släkt i Värmland och USA. Har en bakgrund på Sveriges radio och SVT.
Kristina Svensson – gästföreläsare. Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare med erfarenhet av att ge ut böcker på eget förlag.
Anette Bargel – gästföreläsare. Kommunikatör med fokus på publicering i digitala kanaler.