Folkmusik i Ransäter

Folkmusik i Ransäter ny efterlängtad utbildning på Geijerskolan i höst

Nu är det äntligen dags att införliva även folkmusiken i Geijerskolans musikaliskt breda kursprogram. Ett nära samarbete mellan Geijerskolan, Ransäters Hembygdsgård och Ransätersstämman kommer att inledas. - Fantastiskt roligt och väldigt passande för Ransäter. De stora logarna är väl inspelade och indansade sen många år tillbaka. Ser fram emot att samverka och öppna upp Hembygdsgården för mer musik och dans, säger Hembygdsgårdens ordförande Ann-Sofie Pettersson.

Folkmusik i Ransäter på Geijerskolan är en ettårig utbildning som vill lägga fokus på den nordiska traditionsmusiken och musikens samspel med dansen.

Kursansvarig är Nina Perez. Med fiolen som instrument är hon en aktivt frilansande musiker och pedagog. Hon har turnerat med bland annat gruppen ”MP3” runt om i världen, samt medverkat som teatermusiker på många av Västanå Teaters uppsättningar i Sunne.

Nina har även arbetat som "Artistic leader" på världsmusiklägret Ethno i över tio års tid, och startade också upp FolkBeat 2009 som är en folkmusikensemble för ungdomar i Värmland.

-  Jag ser fram emot att starta linjen Folkmusik i Ransäter, som har fokus på det svängiga och dansanta musicerandet och samspelet, säger Nina Perez.

Under läsåret kommer det att arrangeras konsert- och danskvällar på och utanför skolan. Stora finalen blir att presentera ett sceniskt projekt på den stora Ransätersstämman sommaren 2019.

- Vi är väldigt glada över att få etablera detta samarbete med spelmansstämman och utöka vårt kursutbud med denna utbildning, säger Geijerskolans musikansvarige Åke Skommar.

All information om Folkmusik i Ransäter finns på Geijerskolans hemsida: https://geijerskolan.se/folkmusik-i-ransater/

Sista ansökningsdag är den 1 april med kursstart 20 augusti.

Det går bra att söka på alla instrument och undervisningen sker gehörsbaserat. Inga förkunskaper i folkdans krävs.

Alla nyheter