20190110111321.jpg
Nu är antagningen till Kävesta folkhögskolas profilkurser i dans, konst & musik öppen

Kävesta folkhögskolas antagning öppen - för dig som vill studera dans, konst eller musik

Nu är antagningen till Kävesta folkhögskolas profilkurser öppen. Varje år söker 250 - 300 personer någon av skolans tre estetiska heltidsutbildningar i dans, konst och musik.

Följa en dröm

Många vill testa hur det är att arbeta med sin stora passion på heltid. Flera har också som mål att utveckla sina förmågor så att de sedan kan söka in till högre utbildningar inom dans, konst och musik.

- En anledning till att jag sökte var för att jag ville bevisa att det går att fullfölja en konstnärlig dröm. Trots att folk som inte vet vad det innebär alltid har sagt att det är svårt. Sen är konsten 100 procent lust också, och jag har svårt att tänka mig att arbeta med något annat, berättar Agnes Nordh, som gick ut Konst- och formgivningslinjen våren 2018 och nu studerar på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Mysigt boende och härlig atmosfär

På Kävesta finns ett internat med ca 60 platser. Det innebär att man både kan bo och studera på samma plats. Många uppskattar möjligheten att träffa nya människor som är intresserade av liknande saker.

- Hela folkhögskolegrejen innebär att man bor nära sina klasskompisar. Stämningen på skolan var öppen och trevlig och jag fick höra andras livserfarenheter och tankar. Jag lärde mig jättemycket av alla andra som gick där. Det är en liten bubbla – Kävestabubblan, berättar Signe Willmarsson som gick ut Danslinjen 2016 och sedan studerat på Balettakademien i Stockholm.

Fokusera fullt ut på sin egen utveckling

Folkhögskolestudier innebär en stor skillnad mot t.ex. estetiska programmet på gymnasiet eftersom profilkurserna innebär att man studerar dans, konst eller musik på heltid. På skolan finns många möjligheter att öva och arbeta både på kvällar och helger i övningslokaler, ateljéer och danssal. Detta skapar mycket goda förutsättningar för att utvecklas snabbt.

- Allt kring skolan skapade lugn och fokus, som gjorde att jag kunde nörda ner mig i mitt ämne. Skolan ligger utanför staden, området är jättefint och att få alla måltider serverade var guld värt. Jag kunde koncentrera mig helt på övningen och lektionerna, berättar Martin Lissel som gick ut Musiklinjen 2013 och senare studerat på Operahögskolan i Stockholm.

Kävesta folkhögskolas profilkurser

Danslinjen

Ettårig förberedande dansutbildning med inriktning nutida dans.

Ansök senast 25 mars 2019.

Konst- och formgivningslinjen

Ett- eller tvåårig konstutbildning med bred bas i måleri, keramik, silver och tryck.

Ansök senast 30 april 2019.

Musiklinjen

Välj antingen klassisk inriktning eller jazz-, pop- och rockinriktning (båda tvååriga) eller sök till det klassiska preparandåret.

Ansök senast 25 mars 2019.

Alla nyheter