Valjevikens folkhögskola

Valjeviken, som är både folkhögskola, rehabiliterings-, kurscenter samt sport- och friskvårdsanläggning. Valjeviken betraktas ofta som funktionshinderrörelsens skola men här finns kursdeltagare både med och utan funktionsnedsättningar. De långa kurserna ges inom områdena hälsa, omvårdnad, friskvård, idrott och musik. Valjeviken har ett stort, modernt internat och är vackert belägen i västra Blekinge alldeles intill havet.

Valjeviken folkhögskola

Vill du ha personlig utveckling och växande men också möjligheter till yrkeskompetenser och behörigheter? På Valjeviken finns en lyhördhet inför dina individuella behov, vi sätter målen tillsammans.

Allmän kurs
Naturligtvis erbjuder vi som alla andra folkhögskolor allmän kurs där du kan läsa behörighetsgivande ämnen. På Valjeviken ges dessutom möjlighet att läsa allmän kurs med profilerna idrott eller musik.

Särskild kurs
Kurser inom idrott, hälsa, friskvård, omvårdnad, SPA/Massage är exempel på sådant som vi är duktiga på och Valjeviken har allt du behöver för att du ska kunna utveckla dina kunskaper inom området.

Idrottshall, gym och simhall
Här finns moderna lokaler och gym för egenträning och rehabilitering samt en stor idrotts- och simhall i SPA-miljö med 25-meters bassäng och rehabiliteringsbassänger.

Boende
Som kursdeltagare kan du välja att bo med helpension på vårt trivsamma internat. Om du i stället vill pendla till skolan går det regelbunden busstrafik från Sölvesborgs station till Valjeviken. Utemiljön och närheten till havet ger utrymme för mängder av aktiviteter både i skola och på fritid. Närheten till Sölvesborgs centrum ger dig tillgång till en charmig småstadsidyll med caféer, restauranger, affärer och biograf.

Folkhögskolan är öppen för alla.
För dig som har en funktionsnedsättning erbjuder skolan service och assistans där dina individuella behov kan tillgodoses och hela anläggningen är tillgänglig för dig med rörelsehinder. Vid sidan om själva kursdelarna har du, utifrån dina behov, tillgång till de insatser och kompetenser som finns inom Valjevikens rehabilitering. 

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Hela anläggningen är tillgänglig för den med rörelsehinder. Nästan alla internatrum är dessutom extra anpassade för att man ska kunna hantera hjälpmedel av olika slag. Valjeviken är tillgänglighetsinventerat.

Hitta hit

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97

Telefon: 0456-151 15
Fax: 0456-418 80

E-post:
info@valjeviken.se

Webbadress:
valjeviken.se

Huvudman:
Valjeviken är en stiftelse, vars stiftare är Neuros länsförbund

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:

Övrig information:
Internat med 50 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Svenska för invandrare (SFI)