Fördjupningskurs i sömnad och formgivning - distans halvtid

Profilkurs, Distanskurs Forsa folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  31 maj 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs
En bred utbildning för dig som vill fördjupa dig inom sömnad. Vi lägger tyngdpunkten på skapandeprocessen och arbetar – från idé till färdig produkt.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 1 års grundutbildning i textil med tyngdpunkt på sömnad eller motsvarande. Tillgång till symaskin. God datavana och internetansluten dator.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Kontakt: Christina Ljungström

Telefon: 0730-84 20 59

E-post:
textil.forsa@regiongavleborg.se

Under höstterminen studerar du grundläggande mönsterkonstruktion och materialkunskap samtidigt som du utvecklar ditt egna skapande.
Du formulerar även ett eget projekt som du arbetar med under vårterminen. Genom arbete med mönsterkonstruktion, sömnad och skapandeprocess fördjupar du dina kunskaper. Ett krav är att du kan arbeta självständigt i ditt projekt under handledning.

Nio gånger under läsåret träffar du dina lärare och kurskamrater på skolan. Mellan träffarna arbetar du självständigt med handledning via Internet och telefon. Du har även kontakt med dina kurskamrater via  Internet mellan träffarna.

I slutet av kursen anordnar vi en uppmärksammad utställning samt klädvisning tillsammans med skolans övriga textilkurser.

Efter kursen har du fördjupade kunskaper inom mönsterkonstruktion, sömnad och materiallära, för ett eget arbete eller fortsatta studier.

 

 

 

Forsa folkhögskola

Lusten att lära, personlig utveckling och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör. Skolan är miljöcertifierad och vi erbjuder en helt drogfri miljö i alla skolsammanhang. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Forsa folkhögskola
Monvägen 4
824 62 Forsa

Telefon: 0650-367 50
E-post: forsa.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/forsa

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln