Fotolinjens projektår

Ansökan stängd
Skola:
Gotlands folkhögskola, Hemse
Plats:
Hemse - Gotlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Projektbeskrivning med skisser, fotografier och exempel. Personligt brev. Se gotlandsfolkhogskola.se för mer information.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Läs mer om material- och boendekostnader samt deltagaravgift på gotlandsfolkhogskola.se

Kontakt: Tove Sjögren

Telefon: 070-788 78 94

E-post:
tove.sjogren@gotland.se

Ge dig själv möjligheten att under ett läsår arbeta med ett eget fotoprojekt. Till projektåret söker du med en projektidé. 

Fotolinjens projektår syftar till att erbjuda dig en fördjupning i fotografins breda arbetsfält. Du väljer själv arbetsområde och vi hjälper dig med uppföljning och handledning. Ibland kanske du behöver påfyllning i form av teknisk vägledning, ibland kanske det handlar om urval och process eller analys och bildkommunikation. 

Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete. Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat. Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra. Exempel på projekt är processarbete mot en utställning, bok, portfolio eller att under året arbeta med arbetsprover för att söka högre fotografisk utbildning.

Upplägg

Projektåret är en utbildning som i viss mån kan anpassas efter dig och dina behov utifrån vad du vill inom det fotografiska fältet. Vi är öppna för alternativa lösningar gällande studietakt och -längd, dock kan vi inte erbjuda utbildning på distans.

Läser du heltid kommer du att ha 20 timmar schemalagd projekttid i veckan. Schemat utformas tillsammans med dig. 

Vi har handledningstid cirka 1 timme i veckan. Där har vi samtal kring dina bilder och din process, hjälp med praktiska saker kring teknik och utformning.

Redovisning av ditt arbete kommer att ske kontinuerligt i din projektgrupp, med din handledare och med gästlärare. I slutet av läsåret presenterar du ditt projekt i någon form av offentlig presentation.

Boende erbjuds på internatet.

Om ansökningsperioder

Under 2024 har kursen fler ansökningsperioder. Du som söker i period 1 har förtur. Period 2 respektive 3 öppnar endast om det finns platser kvar på kursen.

Fotolinjens projektår kommer att ha en ansökningsperiod 2. 

Ansökningsperiod 1: 15 januari–30 april 2024
Ansökningsperiod 2: 30 maj–30 juni 2024
Ansökningsperiod 3: ca 5 augusti–26 augusti 2024

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med projektåret är att du utvecklat/färdigställt ditt projekt och i lugn och ro fått ägna dig åt att fördjupning i fotografins breda arbetsfält.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/fotolinjens-projekt

Gotlands folkhögskola, Hemse

Välkommen till Gotlands folkhögskola – en plats för utveckling, lärande och skapande. På folkhögskolan får du lära dig mycket. Inte bara om det du lär dig på kursen – utan även en hel del om dig själv. Du arbetar tillsammans med andra men får ta mycket eget ansvar för ditt eget lärande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Gotlands folkhögskola, Hemse
Storgatan 11
623 50 Hemse

Telefon: 0498-20 36 50
E-post: folkhogskolan@gotland.se
Webbadress: http://www.gotlandsfolkhogskola.se/