• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fyra dagar
 • Ansök senast:
  14 maj 2024
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Börja sommaren med att besöka keramikens värld.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 7 jun 2024 - 10 jun 2024

Kontakt: Anna Harström

E-post:
anna@harstrom.se

Keramik är ett material med lång historia och oändliga möjligheter. Under fyra dagar jobbar vi med keramik på ett lekfullt och utforskande sätt. Vi har gemsamma genomgångar av grundmomenten i tekniker som tumning, kavling, ringling och drejning och olika sätt att dekorera. Resten av kursen består av individuellt arbete med handledning. Du kan därför vara med oavsett vilken nivå du är på sedan tidigare.

Vill du glasera dina föremål är du välkommen att vara med på vår glasyrworkshop. Under den här dagen går vi igenom olika glasyrtekniker och du får sedan själv utsmycka dina föremål med glasyr. Du anmäler dig till workshopen genom att klicka i rutan för detta i din anmälan till keramikkursen. Observera att det endast är föremål som skapats under keramikkursen som kommer att glaseras. Glasyrworkshopen är en fristående 1-dags kurs och hålls den 10 augusti på Gotlands folkhögskola. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://gotlandsfolkhogskola.se/sommarkurser/sommarkurser-2024/keramik-med-anna

Fler kurser inom: Drejning

Gotlands folkhögskola, Hemse

Välkommen till Gotlands folkhögskola – en plats för utveckling, lärande och skapande. På folkhögskolan får du lära dig mycket. Inte bara om det du lär dig på kursen – utan även en hel del om dig själv. Du arbetar tillsammans med andra men får ta mycket eget ansvar för ditt eget lärande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Gotlands folkhögskola, Hemse
Storgatan 11
623 50 Hemse

Telefon: 0498-20 36 50
E-post: folkhogskolan@gotland.se
Webbadress: http://www.gotlandsfolkhogskola.se/