• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fyra dagar
 • Ansök senast:
  14 maj 2024
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Förverkliga dina keramikdrömmar!

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 27 jun 2024 - 30 jun 2024

Kontakt: Ulrika Ahlsten

E-post:
ulrikaahlsten@gmail.com

Prova på och utveckla din lerkunskap. I den stora verkstaden på Gotlands folkhögskola får du jobba med fin stengodslera. Du kommer få lära dig att dreja men även att skapa genom andra användbara byggtekniker som att kavla och ringla. Kursen vänder sig till både till dig som är nybörjare och till dig med tidigare erfarenhet. Ta chansen att under några kreativa dagar få möjlighet att förverkliga dina egna keramikprojekt, stora som små.

 Vill du glasera dina föremål är du välkommen att vara med på vår glasyrworkshop. Under den här dagen går vi igenom olika glasyrtekniker och du får sedan själv utsmycka dina föremål med glasyr. Du anmäler dig till workshopen genom att klicka i rutan för detta i din anmälan till keramikkursen. Observera att det endast är föremål som skapats under keramikkursen som kommer att glaseras. Glasyrworkshopen är en fristående 1-dags kurs och hålls den 10 augusti på Gotlands folkhögskola. 

 

Fler kurser inom: Drejning

Gotlands folkhögskola, Hemse

Välkommen till Gotlands folkhögskola – en plats för utveckling, lärande och skapande. På folkhögskolan får du lära dig mycket. Inte bara om det du lär dig på kursen – utan även en hel del om dig själv. Du arbetar tillsammans med andra men får ta mycket eget ansvar för ditt eget lärande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Gotlands folkhögskola, Hemse
Storgatan 11
623 50 Hemse

Telefon: 0498-20 36 50
E-post: folkhogskolan@gotland.se
Webbadress: http://www.gotlandsfolkhogskola.se/